Lai pajokotu, kāds Drošības policijas (DP) darbinieks paziņai nosūtījis premjera Valda Dombrovska (JL) vārdā rakstītu vēstuli, piektdien raksta laikraksts "Diena".

Kristīne Alberte saņēma vēstuli no premjera Dombrovska, kurā Ministru prezidents sievieti apsveic ar titula "Latvijas māmiņa" iegūšanu. Vēstules noslēgumā sūtītājs bija izteicis aicinājumu izdarīt pareizo izvēli vēlēšanās un norādīja, ka Dombrovskis ir apvienības "Vienotība" premjera kandidāts. Alberte, vēstuli izlasot, nosprieda, ka tā ir priekšvēlēšanu aģitācija, kurai premjers izmanto administratīvos resursus, raksta "Diena".

Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka vēstuli sievietei sūtījis kāds viņas paziņa, kurš strādā DP, un viņš vēlējies paziņu izjokot. Laikraksts noskaidrojis, ka vēstules sūtītājs ir Ēriks Cinkus, kuru Alberte raksturo kā "paviršu paziņu" , kuru satikusi "trīsarpus reizes".

Savukārt Cinkus apgalvo, ka Alberte viņam esot "diezgan tuva paziņa", ko vēlējies izjokot. Uz jautājumu, kā viņam izdevies iegūt identiski noformētu aploksni, kāda tā ir premjera oficiālajos sūtījumos, viņš paskaidro, ka tā, tāpat kā vēstules noformējums, "ir brīva improvizācija par tēmu", taču paraugus jebkurš varot atrast internetā, raksta laikraksts.

Cinkus nenoliedz, ka rīkojies neētiski un, uzzinot, ka vēstule nonākusi mediju rokās, jau pats notikušajā atzinies DP vadībai.

Premjera vārdā sūtītā vēstule pārsteigusi arī Dombrovski. Vēstuli laikraksts atdeva premjera birojam un birojs to jau pāradresējis DP, lūdzot paskaidrojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!