Foto: LETA

Drošības policijas (DP) ilggadējais priekšnieks Jānis Reiniks personīgu apsvērumu dēļ nolēmis no 7.novembra doties izdienas pensijā, informē DP.

Reiniks DP priekšnieks bija aptuveni 15 gadus.

"Lēmumu par atvaļināšanos no dienesta pieņēmu pēc ilgām pārdomām. Jau pēc dažiem mēnešiem sāksies Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē, savukārt Ukrainas konflikts ir aktualizējis jaunus drošības izaicinājumus, kas nenoliedzami ietekmē arī Drošības policijas darbu. Tomēr esmu pārliecināts, ka starp Drošības policijas amatpersonām ir kompetenti speciālisti, kuri vairākkārtīgi ir apliecinājuši savu profesionalitāti un zināšanas, novēršot draudus nacionālajai un starptautiskajai drošībai, un ir gatavi vadīt Drošības policijas darbu," paziņojumā presei norāda Reiniks.

Ģenerālis Reiniks paziņojumā pateicas visām DP amatpersonām un iestādes sadarbības partneriem, ar kuriem viņam ir bijusi iespēja daudzu gadu garumā kopā stiprināt Latvijas nacionālo drošību.
No plašākiem komentāriem pagaidām viņš atturas.

1960.gadā dzimušais Reiniks dienestu Drošības policijā sāka 1995.gada 16.oktobrī kā DP priekšnieka vietnieks. Pēdējos piecpadsmit gadus Reiniks pildīja DP priekšnieka amata pienākumus, kas ir prasījis daudz spēka, enerģijas un veselības.

90.gados pirms nokļūšanas DP viņš strādāja par Rīgas rajona policijas pārvaldes priekšnieka vietnieku un Ministru kabineta padomnieku iekšlietu jautājumos. 2006.gadā viņš ieguva maģistra grādu tiesību zinātnēs.

Dienesta gaitā Reiniks ir saņēmis daudzus apbalvojumus, piemēram, otrās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un pirmās šķiras Viestura ordeni. Reiniks ir saņēmis arī vairākus apbalvojumus no ārvalstu partneru dienestiem.

DP priekšnieks ir arī Valsts drošības iestāžu padomes loceklis. Priekšnieku pēc iekšlietu ministra priekšlikuma ieceļ amatā un atbrīvo no amata Ministru kabinets.

DP ir viena no trijām valsts drošības iestādēm. DP pārraudzību īsteno iekšlietu ministrs. DP veic pretizlūkošanas un operatīvās darbības pasākumus, valsts amatpersonu, kā arī ārvalstu pārstāvju apsardzes pasākumus. Tāpat DP ir tiesības izmeklēt kriminālprocesus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!