Foto: DELFI
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) paziņoja, ka Valsts prezidenta vēlēšanas aptumšojis spiediens uz "Latvijas Avīzes" izveidotāju Voldemāru Krustiņu, bet no rīta uz Rīgas apvedceļa Salaspils-Babīte notika sešu automašīnu sadursme. Metalurģijas tirgus ir pasliktinājies, tāpēc AS "KVV Liepājas Metalurgs" pēdējā mēnesī jau ir cietis miljonos mērāmus zaudējumus, apliecināja uzņēmuma valdes loceklis Igors Kovaļenko, bet Cīrihē vietējā policija arestēja grupu augstu FIFA amatpersonu, kas apsūdzēti kukuļņemšanā un izsūtīti uz ASV. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu trešdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: LETA
Valsts prezidenta vēlēšanas Latvijā ir aptumšojis sen nepieredzēts apdraudējums vārda brīvības un žurnālistikas pamatprincipiem, informēja
Saeimas
priekšsēdētāja
Ināra Mūrniece
(Nacionālā apvienība).

Lasīt vairāk

Trešdienas, 27.maija, rītā uz Rīgas apvedceļa Salaspils-Babīte notikusi sešu automašīnu sadursme, informē aculiecinieks Dmitrijs.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Metalurģijas tirgus ir pasliktinājies, tāpēc AS "KVV
Liepājas Metalurgs
" pēdējā mēnesī jau ir cietis miljonos mērāmus zaudējumus, portālam "Delfi" apliecināja uzņēmuma valdes loceklis Igors Kovaļenko.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Trešdien no rīta Cīrihē vietējā policija arestējusi grupu augstu
FIFA
amatpersonu, kas apsūdzēti kukuļņemšanā un izsūtīti uz ASV, vēsta ārzemju mediji.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Voldemārs Krustiņš atbrīvots no darba "
Latvijas Avīzes
" redakcijas padomē.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
2015.gada sākumā Latvijā dzīvoja 1 986 100 iedzīvotāju, kas ir par 15 400 mazāk nekā pirms gada, liecina
Centrālās statistikas pārvaldes
(CSP) jaunākie dati.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Latvijai bēgļu kvota varētu pieaugt līdz 737, liecina trešdien
publicētā Eiropas Komisijas (EK) informācija.

Lasīt vairāk

Foto: VID
Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvalde nodevusi kriminālvajāšanai kriminālprocesu pret trīs personām par kokaīna kontrabandu, glabāšanu un realizāciju lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, portālu "Delfi" informē
VID
.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Krimināllietā par valsts karoga zaimošanu partijas "Par dzimto valodu!" līderim Jevgēņijam Osipovam piespriestas 100 stundas piespiedu darba, informēja Liepājas tiesas tiesneša palīdze Inta Kurpa.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Saeimas
Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien vienojās, ka deputāta Artusa Kaimiņa (LRA) izteikumi saistībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (
NMPD
) direktora vietnieces neatliekamās medicīnas palīdzības jautājumos Renātes Pupeles ziņojumu
Zolitūdes traģēdijas
parlamentārās izmeklēšanas sēdē nav ētikas pārkāpums.

Lasīt vairāk

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kamēr
Čečenijas
prezidents
Ramzans Kadirovs
iejūtas kino zvaigznes tēlā un izplata video, kurā
skraida ar ložmetēju rokās
, klajā nākusi fonda "Atvērtā
Krievija
" dokumentālā filma, kurā Kremlim lojālais politiķis attēlots kā korumpēts diktators.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Pirms 85 gadiem, 1930. gada 27. maijā, Ņujorkā svinīgi atklāja 319 metrus augsto "Chrysler Building", kas kļuva par augstāko ēku pasaulē. Jau pēc nepilna gada durvis vēra "Empire State Building", apsteidzot iepriekš uzstādīto augstuma rekordu par 62 metriem un nostiprinot
Ņujorkas
"debesskrāpju galvaspilsētas" slavu.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Kopš ASV vadītā koalīcija sākusi bombardēt grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekus, sabiedrība lielā mērā ir aizmirsusi par brutālo pilsoņu karu Sīrijā, dodot iespēju prezidenta Bašara al Asada spēkiem brīvāk vērsties pret saviem pretiniekiem.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
No šā gada septembra jeb līdz ar jaunā mācību gada sākumu brīvpusdienas varētu būt pieejamas arī 4.klašu skolēniem. Patlaban bezmaksas pusdienas skolās tiek nodrošinātas 1.-3.klašu skolēniem. Tiesa, oficiāla
Ministru kabineta
lēmuma gan vēl nav, lai gan politiskā vienošanās šajā jautājumā ir panākta.

Lasīt vairāk

Ziņojām, ka 26. maija rītā ar tiešraides kameru aprīkotajā Durbes jūras ērgļu ligzdā tupošais, gandrīz pusotru mēnesi vecais ērglēns Durberts tika apgredzenots. Ornitologs Jānis Ķuze ļoti profesionāli un iejūtīgi paveica savu darbu, taču kopš viņa vizītes ērglēna vecāki ligzdā nav atgriezušies. Tas izraisījis daudzu ligzdas vērotāju satraukumu, jo ērglēns vairāk nekā 27 stundas arī nav ēdis.

Lasīt vairāk

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vislabākās lietas ietērptas pavisam mazā formātā - tā varētu teikt par riekstiem, kas, būdami pavisam neliels produkts, ir ļoti barojoši un vērtīgi. Tieši tāpēc esam apkopojuši desmit interesantas receptes, kurās katrā rieksti parādīti to visspožākajā gaismā, papildinot gaļu, dārzeņus un desertus ar savu kraukšķīgumu.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
"Google Chrome" ir viena no populārākajām datora interneta pārlūkprogrammām pasaulē. Tomēr tā salīdzinājumā ar citām patērē ievērojami vairāk datora operatīvās atmiņas (RAM). Kāpēc "Google Chrome" tā dara un kā lietotājs var no tā izvairīties?

Lasīt vairāk

Nereti slēdzienā par ceļu satiksmes negadījumu policija norāda, ka "nebija redzamas bremzēšanas pēdas". LTV1 raidījums "Zebra" eksperimentā vēlējās noskaidrot, vai vispār mūsdienīgu automobilis ar ABS sistēmu, pat bremzējot no liela braukšanas ātruma, atstāj asfaltā švīkas no riepām?

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!