Foto: LETA

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane noraida advokāta Romualda Vonsoviča izteiktos pārmetumus par viņa iesnieguma nopludināšanu, par ko advokāts ir vērsies tiesā pret Valsts kanceleju, informē Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota.

Dreimane atgādina, ka viņas vadītā iestāde jau iepriekš paudusi neizpratni par publiski izskanējušiem apgalvojumiem, ka iestādes darbinieki vairākkārt nopludinājuši klasificētu informāciju. Valsts kancelejas darbinieki godprātīgi un profesionāli nodrošina Ministru prezidenta un Ministru kabineta darbību, tajā skaitā lietvedības, informācijas aprites un drošības jomā, uzsver Dreimane.

Jau iepriekš izskanējušie apgalvojumi par klasificētas informācijas izpaušanu grauj iestādes tēlu sabiedrības acīs, uzskata Dreimane. Līdz ar to tas grauj arī civildienesta un valsts iestāžu prestižu kopumā.

Jau ziņots, ka zvērināts advokāts Romualds Vonsovičs vērsies tiesā pret Valsts kanceleju par iestādes faktiskās rīcības atzīšanu par prettiesisku saistībā ar viņa iesnieguma Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) nopludināšanu.

LETA rīcībā esošajā prasības pieteikumā Administratīvajai rajona tiesai advokāts ir norādījis, ka viņš aprīļa sākumā nosūtījis Straujumai adresētu iesniegumu "Par valsts interesēm kaitējošām Valsts kancelejas direktores Elitas Dreimanes darbībām", tomēr viņam bijis liels pārsteigums, kad savu premjerministrei adresēto iesniegumu viņš ieraudzīja pilnībā publicētu portālā "Pietiek.com", bet jau nākamajā dienā izlasīja Valsts kancelejas izplatīto informāciju, ka Dreimane viņu iesūdzējusi tiesā.

Tā kā Vonsoviča iesnieguma Straujumai pārvaldība ir Valsts kancelejas kompetencē un advokāts nekad nav devis piekrišanu nedz iesniegumā minētās informācijas publicēšanai, nedz arī piekritis, ka šī informācija tiek izpausta trešajām personām, Valsts kanceleja, pēc advokāta domām, ir rupji pārkāpusi normatīvo aktu prasības par informācijas izpaušanas ierobežojumiem un personas datu apstrādes aizliegumiem.

Advokāts norāda, ka faktu, ka viņa iesniegumu trešajām personām ir nodevusi tieši Valsts kanceleja, ir apstiprinājusi arī pati Straujuma, raidījumā "Panorāma" norādot, ka "vēstule citur nekur nevarēja tikt nopludināta kā tikai no šejienes".

Portāla "Pietiek.com" vārdā šodien medijiem izsūtīts paziņojums, kurā apgalvots, ka iesnieguma kopiju portāla pārstāvim nodeva "persona, kas atgādināja kādu Vonsoviča advokātu biroja darbinieku". Paziņojumā minētais biroja darbinieks to kategoriski noliedza, nosaucot par "brutāliem meliem".

Kā ziņots, Valsts kancelejas direktore ar prasības pieteikumu pret Vonsoviču par goda un cieņas aizskārumu vērsusies Jelgavas tiesā. Aprīļa beigās pieteikums pieņemts izskatīšanai. Dreimane iesūdzējusi tiesā advokātu Vonsoviču par viņas goda un cieņas aizskaršanu - par apmelojumiem, kas pausti vēstulē Ministru prezidentei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!