Zemgales apgabaltiesa ceturtdien noraidīja bijušās Valsts kancelejas direktores Elitas Dreimanes, tagad kompānijas "Latvijas Gāze" valdes padomnieces juridiskajos jautājumos, prasību pret advokātu Romualdu Vonsoviču par goda un cieņas aizskārumu saistībā ar vēstuli kādreizējai Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai ( V), kurā, pēc Dreimanes domām, esot pausti apmelojumi.

Jelgavas tiesa pērn noraidīja viņas prasību. Dreimane iesniedza apelācijas sūdzību Zemgales apgabaltiesā.

Ceturtdien pasludinātais Zemgales apgabaltiesas spriedums vēl ir pārsūdzams kasācijas kārtībā.

Jelgavas tiesa pērn no Dreimanes piedzina arī 1210 eiro par labu Vonsovičam.

"Es vispirms iepazīšos ar pilnu tiesas spriedumu, tad pieņemšu lēmumu. Pilnais spriedums būs 22. septembrī, tad arī pieņemšu lēmumu," portālam "Delfi", vaicāta, vai spriedumu pārsūdzēs, sacīja Dreimane.

Vēršoties tiesā Dreimane uzsvēra, ka jebkuri apgalvojumi par amatpersonām ir vērtējami nopietni, tādēļ šādus apgalvojumus izteikušai personai ir jāuzņemas atbildība par saviem izteikumiem.

"Tāpēc Vonsoviča iesniegumu (..) esmu pārsūtījusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam ar lūgumu veikt pārbaudi par Vonsoviča vēstulē minēto – "viņa rīcībā esošo informāciju par shēmām, kuras tiek veidotas, lai no Latvijas valsts izkrāptu būtiskas, daudzu desmitu miljonu eiro mērāmas mantiskas vērtības" – lai noskaidrotu, kādas valsts amatpersonas Vonsoviča minētajās shēmās ir iesaistītas. Tāpat, pārbaudes ietvaros lūdzu izvērtēt arī paša Vonsoviča atbildību saistībā ar Krimināllikuma 315. pantā minēto iespējamo atbildību par neziņošanu", iepriekš norādīja Dreimane.

Vonsoviča iesniegumā bez jau minētajiem apgalvojumiem tāpat esot pausta virkne nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu attiecībā uz Dreimanes kā valsts amatpersonas profesionālo darbību, kas graujot 20 gadu ilgā darbā valsts pārvaldē gūto reputāciju, iepriekš pauda toreizējā valsts galvenā ierēdne.

Dreimane uzsvēra, ka vērsusies tiesā ar prasības pieteikumu par goda un cieņas aizskārumu. "Arī par visiem nākamajiem līdzīga rakstura nepatiesu, aizskarošu ziņu iesniegumiem vai publikācijām neklusēšu un vērsīšos tiesā."

Vonsovičs prasību neatzina.

Jau vēstīts, ka VK un advokāts Vonsovičs iepriekš panāca izlīgumu administratīvās tiesvedības ietvaros, kas bija ierosināta saistībā ar viņa iesnieguma nopludināšanu.

Vonsovičs iepriekš vērsās tiesā pret Valsts kanceleju par iestādes faktiskās rīcības atzīšanu par prettiesisku saistībā ar viņa iesnieguma Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) nopludināšanu.

Savukārt Dreimane Vonsoviču iesūdzēja tiesā par viņas goda un cieņas aizskaršanu par apmelojumiem, kas pausti vēstulē premjerei.

Dreimane VK vadītājas amatu zaudēja pēc pielaides anulēšanas valsts noslēpumam.

Tagad viņa ieguvusi amatu "Latvijas gāzē", ko vada kādreizējais Ministru prezidents Aigars Kalvītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!