Foto: DELFI
Valsts kancelejas vadītājas Elitas Dreimanes darbības izvērtēšanas komisija secinājusi, ka viņa darbu nevar turpināt, nekontrolējami mežu un sausās zāles ugunsgrēki Sibīrijas dienvidos esošajā Hakasijas Republikā nedēļas nogalē aprijuši vairāk nekā 30 ciemus un laupījuši vismaz 23 cilvēku dzīvības. Latvijas prezidents Andris Bērziņš ar savām atziņām Latvijas Radio pamatīgi satraucis sociālo tīklu lietotājus, bet mūzikas un festivālu cienītājiem ērtākai vasaras atpūtas plānošanai ir pieejams šo pasākumu ceļvedis. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu otrdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: LETA
Valsts kancelejas
direktore
Elita Dreimane
strādājusi ļoti labi, tomēr anulētās valsts noslēpuma pielaides dēļ viņa darbu šajā amatā nevar turpināt, ar šādu vērtējumu klajā nākusi premjeres vadītā Dreimanes ikgadējā darba novērtēšanas komisija, kas otrdien beigusi darbu.

Lasīt vairāk

Lasīt vairāk

Foto: AFI
Valsts prezidenta Andra Bērziņa intervija un tajā paustās atziņas par sievietēm, ķermeņa daļām un tiesām otrdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" satraukusi klausītājus – viņa teiktais tiek aktīvi apspriests mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Kā ikkatru gadu, arī šogad vasara būs saspringta visiem mūzikas un festivālu cienītājiem. Lai vieglāk orientētos koncertu un festivālu piedāvājumā, "Delfi Kultūra" piedāvā infografiku ar ievērojamāko mūzikas notikumu karti un hronoloģiju.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Šā gada sākumā
Valsts ieņēmumu dienests
(
VID
) paziņoja, ka ir veicis vairākas pārbaudes restorānu ķēdē "
Gan Bei
", kas pērn tika pieķerta kases sistēmu datu sagrozīšanā, bet jaunus pārkāpumus nav atklājis. VID rīcībā gan vēl joprojām ir iedzīvotāju sniegtā informācija, kuri pauduši aizdomas, ka uzņēmums tomēr samaksu par darījumu nereģistrē elektroniskajos kases aparātos, un šīs ziņas ieņēmumu dienests vēl pārbauda.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Latvijas paviljona pamati starptautiskajā izstādē "Expo Milano 2015" būs jānojauc tikai pēc izstādes, portālam "Delfi" apliecināja
Ekonomikas ministrijas
(EM) valsts sekretāra amata pienākumu izpildītājs Jurijs Spiridonovs, kurš tagad ir atbildīgs par Latvijas saistību ar "Expo" projektu nokārtošanu.

Lasīt vairāk

Foto: stock.xchng
Pirmdien Satversmes aizsardzības birojs (SAB)
atteica pielaidi valsts noslēpumam galvenajai valsts ierēdnei
– Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei. Tāpat
pielaide valsts noslēpumam atteikta
Saeimas deputātiem Veiko Spolītim un Zentai Tretjakai. Pēdējā gada laikā drošības dienesti pieņēmuši virkni lēmumu attiecībā uz pielaižu piešķiršanu valsts noslēpumam. Pēc lēmumiem, kas raisījuši plašu rezonansi publiskajā telpā, amatpersonām nācies gan demisionēt, gan draudēt ar tiesāšanos Eiropā, kā arī šie verdikti tikuši pārsūdzēti.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes attēli
Viens no apsargātākajiem objektiem pasaulē ir
Baltais nams
jeb
ASV
prezidenta oficiālā mītne Vašingtonā. Lai apsargi spētu to aizsargāt vēl labāk, ASV Slepenais dienests ierosinājis uzbūvēt Baltā nama kopiju treniņa nolūkiem. Tikmēr simboliskā nama atdarinājumi jau šobrīd atrodami gan ASV, gan citās valstīs.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Fiskālās disciplīnas padomes
(FDL) loceklis Inesis Feiferis iesniedzis atlūgumu.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Talantīgais latviešu basketbolists
Kristaps Porziņģis
, kurš spēlē Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā "Sevilla", nosaukts par Eiropas kausa turnīra labāko jauno spēlētāju.

Lasīt vairāk

ASV
vadīto gaisa uzlidojumu un Irākas drošības spēku ofensīvas rezultātā teroristu organizācija "
Islāma valsts
" zaudējusi kontroli pār 25% līdz 30% teritorijas, ko sagrābusi Irākā, pirmdien paziņojis Pentagons.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Zviedrija
ir visnereliģiozākā valsts Rietumu pasaulē, secināts asociācijas "WIN/Gallup International" pirmdien publiskotā aptaujā.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Pasaules Grāmatu un autortiesību dienas priekšvakarā, 22.aprīlī, "Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība" (
AKKA/LAA
) otro reizi četriem autoriem pasniegs ikgadējo Autora balvu.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Par spīti internetā klejojošām fotogrāfijām, kurās grupējuma "
Islāma valsts
" (IS) kaujinieki Irākā un Sīrijā redzami
ASV
ražotajās "Humvee" automašīnās un ar ASV ieročiem rokās, amerikāņu ekipējuma islāmistiem nav nemaz tik daudz, raksta žurnāls "Foreign Policy".

Lasīt vairāk

Pie drona piestiprināta "go-pro" kamera 10. aprīlī fiksējusi mirkli, kurā šimpanze kādā
Nīderlandes
zooloģiskajā dārzā ar koka zaru iesit lidaparātam, notriecot to zemē, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Lasīt vairāk

Kāds ir racionālais automobiļu riepu sezonāli piemērotais maiņas laiks? Vairums riepu ražotāju iesaka uz vasaras riepām pāriet tad, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra sasniedz plus septiņus grādus pēc Celsija. Savukārt likums nosaka, ka ziemas riepu protektora dziļumam jābūt četriem milimetriem, bet vasaras – 1,6 mm. Kāpēc vasaru nebraukt vēl ar nodilušajām ziemas riepām? Šo jautājumu par vasaras un ziemas riepām skaidro
LTV
raidījums "Zebra".

Lasīt vairāk

Arī Latvijā iecienīts fantāzijas seriāls "
Troņu spēle
", kura 5. sezona tikko nonākusi pie skatītājiem. Tomēr, iespējams, pat interesantākas par seriālu ir vietas, kur tas filmēts. Tāda ir arī Alkazāra pils Seviļā,
Spānijā
, kura seriālā redzama kā Dornes Ūdens dārzi un Martelu nama vasaras rezidence.

Lasīt vairāk

Foto: stock.xchng
Pagājušajā gadā no dažādām saslimšanām
Bērnu Klīniskajā universitātes slimnīcā
(BKUS) miruši 39 bērni, liecina slimnīcas gada pārskats par 2014.gadu. Raugoties uz iepriekšējiem gadiem, nāves gadījumu skaits samazinās. Tā piemēram, 2012.gadā mira 53 bērni, bet 2013.gadā – 51. Visvairāk bērnu pērn miruši vecumā no dzimšanas līdz gada vecumam – 26, vecumā no gada līdz 15 gadu vecumam – 12, bet viens pacients miris vecuma grupā no 15 līdz 17 gadu vecumam.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Vienkāršs izelpas tests nākotnē varētu palīdzēt atklāt
zarnu
problēmas, kurām ir augsts risks pārtapt kolorektālajā vēzī, vai agrīnas slimības stadijas. Pētījumus jaunās tehnoloģijas izstrādei veic britu zinātnieki, balstoties uz 2012. gadā veiktu pētījumu, ko kopīgi izstrādāja Izraēlas, Latvijas un Ķīnas zinātnieki,
ziņo britu medijs BBC.

Lasīt vairāk

Foto: no "Dabasdati.lv"
Neskatoties uz to, ka vārna marta beigās sabojāja ar tiešsaistes kameru novērotā jūras ērgļu pāra olas, viena no tām nav sabojāta pavisam un šorīt ir sācis šķilties cālis.

Lasīt vairāk

Indijas
valdības 18 miljardu dolāru (17 miljardi eiro) vērtais plāns veicināt informācijas revolūciju, nodrošinot interneta pieslēgumu valsts provincēs, saskaras ar tādām grūtībām kā elektroenerģijas trūkums, slikti plānotas un blīvi apbūvētas pilsētas, kā arī pērtiķi, vēsta raidsabiedrība "Euronews".

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!