Foto: LETA

Divu mēnešu laikā Drošības policija (DP) cer nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai jaunu "balsu pirkšanas" lietu, svētdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto". Lietā varētu būt pat četri apsūdzētie un vairāki desmiti iesaistīto.

"de facto" ziņo, ka DP varētu lūgt prokuratūru uzsākt kriminālvajāšanu pret četriem cilvēkiem. Savukārt balsis, iesējams, "nopirka" no vairākiem desmitiem cilvēku. DP neatklāj, kurā apgabalā lieta prokuratūrai tiks nodota un kādas partijas labā balsis, iespējams, uzpirktas.

Kopumā pēc 12.Saeimas vēlēšanām uzsākti septiņi kriminālprocesi par iespējamu vēlētāju balsu uzpirkšanu. "de facto" noskaidrojis, ka divi no tiem izbeigti, trīs joprojām atrodas DP lietvedībā, bet divi - nodoti prokuratūrai.

Vienu krimināllietu jau iztiesā Rēzeknes tiesā, tās ietvaros Andrejs Sačkovskis un vietējais uzņēmējs Andris Kozulis ir apsūdzēti par 10 vēlētāju balsu pirkšanu "Vienotības" politiķa Dzintara Zaķa labā.

Otrā lieta pagaidām atrodas Kurzemes apgabala prokuratūrā. Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka kandidāts, kura labā balsis, iespējams, pirktas, ir advokāts un Latvijas Zaļās partijas valdes loceklis Mārtiņš Martinsons, kurš startēja Kurzemē no ZZS saraksta un Saeimā neiekļuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!