Foto: LETA

Valsts noslēpuma pielaides nepiešķiršana tieslietu ministrei Baibai Brokai (NA) rada aizdomas, ka valsts drošības dienestus izmanto kā politiskās izrēķināšanās ieročus, šādus secinājumus pirmdien, 9.jūnijā, izdarījuši Nacionālās apvienības (NA) deputāti valdes sēdē.

NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš uzskata, ka valsts noslēpuma pielaides nepiešķiršana Brokai rada aizdomas par to, ka pielaide valsts noslēpumam tiek izmantota kā instruments, lai mazinātu politisko konkurentu ietekmi.

"Politiskā izrēķināšanās var notikt dažādos veidos. Pielaides izsniegšana ir tikai viens no veidiem. Nacionālā apvienība ir nopietns un spēcīgs konkurents, un tāpēc tiek meklēti veidi, kā traucēt mūsu ministriem strādāt," Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu komentējis NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. Viņš uzskata - tas, ka diviem NA ministriem ilgstoši netiek izsniegtas pielaides valsts noslēpumam, ir pierādījums tam, ka notiek izrēķināšanās ar spēcīgiem konkurentiem Saeimas vēlēšanās.

Nacionālā apvienība ir nolēmusi šīs valdības laikā vairs nevienu citu kandidātu ministra amatam nevirzīt.

Jau vēstīts, ka SAB atteicis pielaidi valsts noslēpumam Brokai, kura gan tādēļ tieslietu ministres amatu atstāt negrasās. Viņa jau pavēstījusi, ka vērsīsies Ģenerālprokuratūrā, kur SAB lēmumu pārsūdzēs. Iepriekš viņa izteicās par iespēju vērsties arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!