Valdība otrdien Drošības policijas (DP) priekšnieka amatā apstiprināja līdzšinējo DP priekšnieka vietnieku Jāni Reiniku.
Priekšnieka pienākumus Reiniks sāks pildīt ceturtdien, 23. decembrī, kad iekšlietu ministrs Mareks Segliņš parakstīs pavēli par viņa iecelšanu.

Jau pirms divām nedēļām valdība grasījās lemt par Reinika iecelšanu, taču īsi pirms šī jautājuma izskatīšanas vairāki ministri ierosināja to atlikt, jo vēlējās no Reinika saņemt rakstisku plānu DP darbam.

15. decembrī Segliņš sagatavoto dokumentu arī iesniedza Ministru kabinetā.

Bez Reinika augstajam amatam sākotnēji tika izvirzīts arī bijušais Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis, tomēr iekšlietu ministrs beigās izšķīrās par Reiniku.

Reiniks dzimis 1960. gada 23. jūnijā Rēzeknes rajona Maltā. 1981.un 1982. gadā Reiniks strādāja Rīgas rajona Iekšlietu pārvaldes ārpusresoru apsardzes nodaļā, pēc tam līdz 1988. gadam — par Salaspils milicijas iecirkņa inspektoru.

Tajā pašā gadā Reiniks kļūst par Salaspils milicijas nodaļas priekšnieka vietnieku, bet no 1989. līdz 1992. gadam viņš strādā Baložu nodaļā par priekšnieku.

Pēc tam Reiniks kļūst par Rīgas rajona policijas priekšnieka vietnieku, kur strādā līdz 1995. gadam. Tajā pašā gadā Reiniks tiek piekomandēts Ministru kabineta rīcībā, atstājot Iekšlietu ministrijas kadros un mazliet vēlāk kļūst par DP priekšnieka vietnieku.

Reiniks ir precējies, viņam ir divi 8 un 13 gadus veci dēli — Jēkabs un Jānis.

Šā gada novembrī Reinikam tika piešķirts Iekšlietu ministrijas augstākais apbalvojums — zelta Goda zīme.

Tāpat Reiniks ir saņēmis vairākus apbalvojumus, tajā skaitā viņam ir piešķirts personīgais ierocis.

Reiniks DP priekšnieka amatā nomainīja novembra sākumā personīgu iemeslu dēļ amatu atstājušo Imantu Jāni Bekešu. Bekešs, kurš DP nostrādāja mazliet vairāk par diviem mēnešiem, nomainīja ģenerāli Jāni Apeli, kurš atkāpās veselības stāvokļa dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!