SIA "Piebalgas alus" valdes priekšsēdētājs Jānis Dūklavs vēl nopietni vērtēs, vai pieņemt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Augusta Brigmaņa piedāvājumu kļūt par zemkopības ministru.
Dūklavs apstiprināja, ka viņu Brigmanis telefoniski aicinājis kļūt par zemkopības ministru. Tomēr Dūklavs vēl nav piekritis kļūt par zemkopības ministru.

"Man vēl šis piedāvājums ir jāvērtē. Runāšu ar draugiem, lauksaimniekiem, politiķiem, kurus personīgi pazīstu, lai pieņemtu lēmumu, jo pašreizējā politiskā situācija valstī ir ļoti sarežģīta," sacīja uzņēmējs.

Tomēr, pēc Dūklava teiktā, ticamība, ka viņš piekritīs kļūt par zemkopības ministru, esot ļoti neliela. "Es nekad neesmu pieņēmis svarīgus lēmumus, neko nezinot. Es neesmu bijis iekšā tajā katlā, kas tur visu laiku vārās, daudzas lietas ir jānoskaidro, lai varētu pieņemt lēmumu," skaidroja "Piebalgas alus" vadītājs.

Kamēr Dūklavs nav pieņēmis lēmumu par to, vai kļūs par zemkopības ministru, viņš atturas komentēt Latvijas lauksaimniecības nākotni. "Es visu laiku esmu ticējis Latvijas nākotnei un arī tagad ticu, ka mums ir nākotne," piebilda Dūklavs.

Dūklavam ir 57 gadi. Viņš Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā ieguvis inženiera mežkopja specialitāti.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija, patlaban viņam pieder kapitāldaļas SIA "Piebalgas celtnieks" - 5%, SIA "Tondo" - 87,83%, SIA "Piebalgas alus" - 38%, SIA "Seldijs" - 99,06%. Tāpat viņš ir Jaunpiebalgas Mednieku un makšķernieku biedrības biedrs.

Dūklavs ieņem amatus SIA "Seldijs" - valdes loceklis, Latvijas Alus darītāju savienībā, Alus un dzērienu iepakojuma savienībā - valdes loceklis, SIA "Piebalgas alus" - valdes priekšsēdētājs, SIA "Tondo" - valdes loceklis.

Savulaik viņš bijis Latvijas Alus darītāju savienības prezidents, kā arī Dūklavam piederējušas AS "Strenču mežrūpniecības saimniecība" akcijas.

Līdz 2005.gada vasarai Dūklavs paralēli darbam "Piebalgas alū" bija arī alus darītavas AS "Kimmels Rīga" ģenerāldirektors un valdes priekšsēdētājs.

SIA "Piebalgas alus" reģistrēta 1998.gada janvārī, uzņēmuma pamatkapitāls ir 230 900 lati. Kompānijas valdē darbojas arī Andris Deniņš, Ināra Dūklava, kā arī Pēteris Micāns, savukārt kapitāldaļas bez Dūklava pieder arī zemnieku saimniecībai "Kalna-Brici" - 13% un SIA "SD Invest" - 49%.

Dūklavs vecākās paaudzes iedzīvotājiem atmiņā būs palicis no Anša Epnera dokumentālās filmas "Četri meklē miljonu", kurā viņš kopā ar trim studiju laika domubiedriem - Pēteri Micānu, Ivaru Vilku un Robertu Dilbu - pelnīja miljons rubļus, lai no parāda glābtu Cēsu rajona topošo kolhozu "Piebalga", kas izveidojās no kolhoziem "Kopsolis" un "Oktobra rīts".

Gan "Zemnieku saeima", gan arī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome ir informēta par potenciālo zemkopības ministra amata kandidātu. ZZS vēlas uzklausīt lauksaimnieku organizāciju viedokli par zemkopības ministra amata kandidātu - ja kandidāts tās neapmierinās, partija meklēšot citu.

Ilggadējais zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS) no amata atkāpās pēc plašiem lauksaimnieku protestiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!