Foto: AFI

Trešdienas vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Ilūkstes novada Eglaines pagastu, kur bija izcēlies ugunsgrēks dzīvojamā mājā, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Dienests izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst. 22.26. Ierodoties notikuma vietā, VUGD konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamā māja deg 70 kvadrātmetru platībā un tai ir iebrucis jumts.

Veicot dzēšanas darbus, ugunsgrēkā cieta ugunsdzēsējs, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Ugunsgrēks likvidēts plkst. 3.25.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīrs, lapu kaudze, paletes, vieglā automašīna un pamesta ēka.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Tukuma novada Džūkstes pagastā, kur 140 kvadrātmetru platībā dega saimniecības ēka.

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 23.04, bet plkst. 5.28 ugunsgrēks tika likvidēts.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, trešdien ap plkst. 16.00 ugunsdzēsēji Ventspils ielā Daugavpilī atbrīvoja cilvēku, kuram ar metāla stieni bija caurdurta kāja un nodeva NMPD mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 54 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!