Foto: F64
Dziesmu un deju svētku saglabāšanas un attīstības plānu 2014.- 2018.gadam valdībā Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) iesniegs līdz 30.septembrim, informēja LNKC sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

LNKC sākotnēji šo uzdevumu bija apņēmies pabeigt līdz 30.jūnijam. Bika skaidroja, ka plāna iesniegšana MK aizkavējusies, jo aizkavējusies tā saskaņošana ar visām iesaistītajām pusēm.

Līdz 21.jūlijam vēl iespējams izteikt savu viedokli par Dziesmu un deju svētku saglabāšanas un attīstības plānu. To iespējams izdarīt, rakstot uz e-pasta adresi viedoklis@lnkc.gov.lv.

Jau aizvadīto XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku izvērtēšanas semināros Latvijas reģionos 2013.gada rudenī un konferencē Rīgā 2013.gada oktobrī, kā arī no šī gada februāra līdz aprīlim notiekošajos semināros, kas veltīti Dziesmu un deju svētku saglabāšanas un attīstības plāna 2014. - 2018.gadam izstrādei, LNKC saņēmis plašu viedokļu klāstu. Plānu komentējuši pašvaldību pārstāvji, Dziesmu un deju svētku koordinatori, kultūras centru vadītāji, virsvadītāji, virsdiriģenti, kolektīvu vadītāji, nevalstiskās organizācijas, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Latvijas Mākslas akadēmija, Latvijas Kultūras akadēmija, Izglītības un zinātnes ministrija, Valsts izglītības satura centrs un citi sadarbības partneri. Viedokļus par Dziesmu un deju svētkiem jau izteikuši to dalībnieki Latvijas Kultūras akadēmijas 2013.gada nogalē veiktajā pētījumā.

Bika pastāstīja, ka šī sabiedrības iesaiste bijis nozīmīgs palīgs LNKC, veidojot Dziesmu un deju svētku saglabāšanas un attīstības plānu 2014.- 2018. gadam.

Dziesmu un deju svētku saglabāšanas un attīstības plāna 2014.- 2018.gadam projekts pieejams LNKC mājaslapas "lnkc.gov.lv" sadaļā "Sabiedrības līdzdalība".

Nākamie XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks 2018.gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!