Foto: LETA

11., 12. un 13. jūnijā Rīgā notiek NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra (NATO "StratCom") konference, kurā eksperti apspriež Krievijas aktivitātes informācijas telpā un citus svarīgus tematus. Sekot konferencei video tiešraides formātā iespējams portālā "Delfi".

Šī gada 11.-13. jūnijā Rīga jau trešo reizi kļuvusi par vietu, kur satiekas stratēģiskās komunikācijas profesionāļi. Lai gan norises vieta paliek nemainīga, konferences tēmas mainās katru gadu. "Šogad analizēsim, kā cilvēki pieņem lēmumus, kāda būs mākslīgā intelekta loma un diskutēsim, kā parūpēties par demokrātisku vēlēšanu drošību.

Konferenci atklāja Latvijas Republikas prezidents Raimonds Vējonis. Pasākumā piedalīsies vairāki augsta līmeņa runātāji - mentalists Gilans Gorks, kas parādīs, kā notiek manipulācija ar cilvēku prātiem, eirokomisārs Džulians Kings un NATO ģenerālsekretāra pārstāvis publiskajā diplomātijā Takans Ildem," stāsta konferences rīkotāji.

Trešajā "Rīgas Stratēģiskās Komunikācijas Dialogā" piedalās augsta līmeņa eksperti no valsts pārvaldes, militārās jomas, akadēmiskās vides un privātā sektora, lai kopīgi apspriestu mūsdienu stratēģiskās komunikācijas izaicinājumus.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru 2014. gada jūlijā izveidoja Latvija, Igaunija, Lietuva, Vācija, Itālija, Polija un Lielbritānija. 2014. gada septembrī Rīgā bāzētais centrs ieguva NATO akreditāciju. Centra uzdevums ir pētīt komunikācijas tendences, lai sniegtu praktiskus padomus NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!