Foto: Reuters/Scanpix
Trešdien, 10. janvārī, Kaņepes kultūras centrā pulksten 18.00 notiks otrais Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) referātu cikls "Nesabiedriskie lasījumi", kurā fakultātes absolventi stāstīs par interesanto, kas uzzināts rakstot studiju noslēguma darbus. Šoreiz saruna būs veltīta dzīvei sociālajos tīklos.

"21. gadsimta jauniešu dzīves neatņemama sastāvdaļa ir sociālo kontu esamība, savu domu un personisko pārdzīvojumu publiskošana. Mūsu identitātei digitālajā vidē reizēm ir pat ietekmīgāka loma, nekā reālajā dzīvē. Par mūsu dzīvi Facebook, Snapchat, Instagram, Whatsapp un Youtube kanālos – uzzināto un izpētīto trešdienas vakarā dalīsies četri Komunikāciju studiju nodaļas absolventi. Pasākuma moderatore – pasniedzēja Līva Brice," stāsta LU preses pārstāvji.

"Mēs visi esam bērni, draugi, kolēģi – esošie un bijušie. Kā visas šis atšķirīgās lomas sadzīvo sociālajā vidē? Veltas Skolmeisteres maģistra darba "Dažādu identitāšu pārvaldīšanu "Facebook" vidē: Latvijas jauniešu analīze" mērķis bija noskaidrot kā tiek veidotas un pārvaldītas vienas personas atšķirīgas identitātes, novērstas pretrunas un saturs pielāgots dažādām auditorijām, kas ir indivīda "Facebook" kontaktu lokā," skaidro LU preses pārstāvji.

Kristīne Antonova darbā "Atzīšanas velmju komunikācija Youtube vlogos" pētījusi kā vlogošana var ne vien sniegt nepieciešamo atzīšanu, bet arī ietekmēt personības un identitātes veidošanos.

Linards Āboltinš pievērsies tēmai "Seksuālā orientācija un ievainojamība sociālajā tīklā Facebook: mironaratīvi un lietotāju pieredze", pētot lietotāju psoihosociālo ievainojamību, ņemot vērā viņu seksuālo orientāciju.

Krista Umbraško pētījusi "Naratīvu izpausmes sociālajos tīklos: stāsts ("story") funkcijas sociālajās platformās Snapchat, Instagram, Facebook un Whatsapp" analizējot kādi ir jauno cilvēku sociālo platformu "story" jeb stāsta sadaļas lietošanas paradumi. Autore norāda, ka ir pierādīts - jaunieši izpratni par laiku vai pagāni bieži konstruē izmantojot saturu, kuru paši ir ievietojuši sociālajos tīklos. Vai brīdī, kad "story" sadaļā ievietotais saturs vairs nebūs lietotājiem pieejams, pats notikums arī tiks aizmirsts?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!