Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš ir parasts blefotājs, kura teiktajā nav nekādas patiesības, portālam "Delfi" sacīja ekonomists Edmunds Krastiņš, kura vārdu uzņēmējs saistījis ar it kā 2 miljonu eiro kukuļa pieprasīšanu Andra Šķēles vārdā.

"Man nav pat ko komentēt par tādiem murgiem. Tāpat viņš var pateikt, ka es suņus ēdu. Viņš jau pēdējos sešus, septiņus gadus par to runā un ir sarunājis 100 un vienu lietu," sacīja Krastiņš.

"Pēc viņa pēdējām intervijām mēs redzam, kāda ir viņa izpratne par to, kā lietas darbojas. Pats atzīstas, ka devis kukuļus tiesnešiem, ja kāds nepakļaujas tavam pasaules uzskatam, neatbalsta, tātad kaut ko grib," viņš turpināja. Krastiņš arī negatavojas savas tiesības aizstāvēt tiesā, jo vienkārši nevēloties "rakāties pa mēsliem un gadiem maksāt advokātiem".

Krastiņš norādīja, ka Krūmiņa piesaukto termināļa projektu Rīgā neviens speciāli neesot nogremdējis, tas neesot saņēmis atbilstošus ietekmes uz vidi novērtējumus un lielākā daļa deputātu projektu nav atbalstījuši. "Es pat toreiz balsoju par šo projektu, jo man bija ilūzijas. Tagad ir skaidrs, ka viņš ir blefotājs, viņš sola visu ko, bet nepilda. Visu viņam vajag uz paplātes, uz konkrēto mirkli, bet tagad redzams, ka cilvēks ir parasts blefotājs," sacīja Krastiņš.

"Delfi" jau ziņoja, ka otrdien LTV raidījumā "1 pret 1" Krūmiņš, kuru pagājušajā nedēļā aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, izteicies, ka savulaik viņa uzņēmuma "Man-Tess" iecerēto termināļa projektu Rīgā esot nobremzējis tieši Andris Šķēle, kurš pieprasījis divu miljonu eiro kukuli. Kukuli viņa vārdā pieprasījis tā laika Rīgas domes darbinieks Edmunds Krastiņš. "Es neesmu lohs un man ir spīts," atzina Krūmiņš, norādot, ka kukuli nav devis un viņa projekts Rīgas domes gaiteņos tā arī nogremdēts.

Taujāts, kāpēc par šiem notikumiem nav vērsies varas iestādēs, Krūmiņš sacīja: "Jūs domājat, ka prokuratūrā nav savu cilvēku? Grūtups darīja visu ko. Salabināja Šķēli ar Lembergu. Es savā grāmatā nevienu neapsūdzu. Es stāstu - kā man gāja savā biznesā. Esmu darbīgs cilvēks, bet man Latvijā neļāva neko darīt. Latvijā uzņēmējs - tas ir lamuvārds. Tas nav pozitīvais tēls. Internetā nav neviena laba vārda, ka Krūmiņš ir labais zēns. Žēl," sacīja uzņēmējs, kurš arī sūrojās, ka viņš interneta vidē tiekot saukts par čekistu.

Kā ziņots, uzņēmēja advokāts Egons Rusanovs apliecinājis, ka pret Krūmiņu sākti divi kriminālprocesi, kuros viņam piemērots aizdomās turētā statuss - vienā kriminālprocesā uzņēmējam kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums izbraukt no valsts un tikties ar konkrētām personām, bet otrā kriminālprocesā viņam drošības līdzeklis nav piemērots.

KNAB vienā no kriminālprocesiem, kas sākti par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, bija aizturējis arī Jūrmalas mēru Gati Truksni (ZZS) un savulaik ar partiju "No sirds Latvijai" saistīto Jorenu Raitumu. Abiem piemērots aizdomās turētā statuss, taču patlaban abi ir atbrīvoti un viņiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Savukārt ceturtā aizturētā persona kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu ir SIA "Blaizer-AG" valdes priekšsēdētājs Anrī Kursītis, iepriekš vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!