Viduslaiku pili ar desmit guļamistabām un "zaļo dāmu", kas klīst pa pils gaiteņiem un kāpnēm, var iegūt par aptuveni trīs miljoniem mārciņu (2,4 miljoniem latu), teikts publikācijās laikrakstu "The Daily Telegraph" un "Financial Times" portālos.

Kā pils pārdevēja minēta kompānija "Baltic Sotheby`s International Realty".

Piedāvājumos apgalvots, ka pilī mājojot "zaļā dāma", kuras soļus var dzirdēt uz kāpnēm, un kura ik pa laikam virinot durvis.

Atbilstoši leģendai tā ir kādas Sibillas Maidelas gars. Viņa 1623. gadā apprecējusies ar Johanu fon Bēru. "Tā ir šausmīga burvestību apdvesta leģenda, ar mīlas trijstūri, dueli un asins traipiem, kas ik pa laikam atkal parādās uz pils sienām. Vēl minēts kāds, kas aprakts zem baznīcas kāpnēm un rūķīšu karalis ar zelta vārpstu," teikts aprakstā.

Cita leģenda vēsta, par kādu meiteni, kas iemūrēta pils sienās, lai tās nesabrūk, un kad spoks parādoties, telpās uzdvesmo aukstums.

Sludinājumos norādīts, ka vecākā pils daļa uzcelta 1264. gadā un ir "saglabājusi vēsturisko auru".

Jau ziņots, ka 1992.gadā Ēdoles pašvaldība Ēdoles pili pieņēma no valsts restaurācijas stadijā, taču nespēja nodrošināt unikālā kultūras pieminekļa turpmāku saglabāšanu. Tomēr Ēdoles pagasta padome arī neuzskatīja par iespējamu Ēdoles pili nodot valstij bez atlīdzības, kā arī nepiekrita Kultūras ministrijas ierosinājumam nodot pili valstij par atlīdzību, kas atbilst objekta restaurācijā ieguldītajiem pašvaldības līdzekļiem.
2006.gada septembrī Ēdoles pagasta padomes deputāti nolēma pili nodot privatizācijai. 2008.gada vasarā ceturtajā Edoles pašvaldības rīkotajā izsolē Ēdoles pili par 1,15 miljoniem latu iegādājās tolaik nekustamo īpašumu jomas uzņēmējam Ivo Zonnem piederošā SIA "Ēdoles pils", kas bija vienīgā pretendente.

Pērn jaunie īpašnieki pili mēģināja pārdot par 2,5 miljoniem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!