Foto: F64
Valsts prezidenta Andra Bērziņa līdzšinējā padomniece ekonomikas jautājumos Elīna Egle, kuru kancelejas reorganizācijas dēļ nolemts atbrīvot no amata, neprasīs kompensāciju. Darba attiecības viņa ar kanceleju pārtrauks, tiklīdz būs vesela, sacīja Egle.

Apmēram pirms mēneša kanceleja paziņoja, ka pārtrauc darba attiecības ar šo padomnieci, taču šāda vienošanās joprojām nav noslēgta, jo Egle slimo.

Viņa apliecināja, ka darba līgums tiks lauzts uz abpusējas vienošanās pamata. Kompensāciju viņa nepieprasīs, par spīti tam, ka darba līgums to pieļauj.

"Mēs esam draudzīgi vienojušies par šķiršanos, un, tiklīdz es būšu vesela, es parakstīšu dokumentus, nekādu šķēršļu ne no vienas puses tur nebūs," teica Egle.

Tiesa, ar veselību viņai joprojām neesot labi, tādēļ nav iespējams pateikt konkrētu datumu, kad puses vienošanos par darba attiecību izbeigšanu noslēgs. Pašlaik Eglei ir darba nespējas lapa, bet atbilstoši likumam šajā laikā no darba atbrīvot nevar.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta kanceleja 13. jūnijā nolēma pārtraukt darba attiecības ar ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomnieci Egli.

Prezidenta kancelejā no darba tika atbrīvoti vēl divi padomnieki. Padomnieku maiņa tika saistīta ar jaunu fokusu prezidenta kancelejas darbā.

Publiskajā telpā izskanēja pārmetumi, ka Egles atlaišanas iemesls ir atsevišķu uzņēmumu interešu lobēšanu, ko viņa pati noliedza.

Par Bērziņa padomnieci Egle kļuva pērn augustā. Līdz tam septiņus gadus Egle vadīja Latvijas Darba devēju konfederāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!