Foto: LETA

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Elīna Egle pārtrauks darbu organizācijā, lai no šā gada 1.augusta kļūtu par Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieci ekonomikas jautājumos, portālu "Delfi" informēja LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs.

Pēc viņa sacītā, LDDK padome trešdien akceptēja Egles lūgumu atbrīvot viņu no organizācijas ģenerāldirektora amata. Šis lēmums vēl ir jāapstiprina LDDK biedru sapulcē 29.augustā, kad arī plānots iecelt jaunu LDDK ģenerāldirektoru. Šajā amatā organizācijas padome virzīs Līgu Meņgelsoni.

Kā vēsta LDDK, Meņģelsone vadījusi tādus masu medijus kā ziņu aģentūru "BNS-Latvija", AS "Diena" žurnālu izdevniecību un laikrakstu "Telegraf", kā arī strādājusi tranzītbiznesā "Noord Natie" terminālā un citos.

Meņģelsone apliecinājusi izpratni par publisko pārvaldi, sabiedrības vadību un sociālo dialogu. Viņai ir augstākā izglītība sociālajās zinātnēs, pārliecinošas valodas un IKT prasmes, norāda organizācijā.

Gavrilovs piebilda, ka no 1.augusta līdz jauna LDDK ģenerāldirektora ievēlēšanai biedru sapulcē šī amata pienākumus uzticēs veikt organizācijas ģenerāldirektora vietniekam Eduardam Filipovam.

Egle savu lēmumu pieņemt Bērziņa piedāvājumu skaidro ar vēlmi "dalīties savās zināšanās un profesionāli iesaistītes lēmumu pieņemšanas procesā valstī, sniedzot atbalstu Valsts prezidentam". "Savā darbā atbalstīšu uzņēmību un radošumu, stratēģisku un atbildīgu rīcību, lai veicinātu Latvijas biznesa un tautsaimniecības atjaunošanu, kas ir pamats darba vietām un iedzīvotāju labklājībai,'' norāda Egle.

Viņa skaidro, ka Bērziņš, viņu uzrunājot, "kā nozīmīgāko politisko uzstādījumu pauda nepieciešamību galveno uzmanību veltīt valsts ekonomiskās attīstības veicināšanai". "Šis uzstādījums atbilst manai pārliecībai un uzkrātā pieredze, vadot lielāko biznesa organizāciju valstī, ļaus man sniegt ieguldījumu, apstiprinot valsts budžetu 2012.gadam un nodokļu politiku, apkarojot "ēnu" ekonomiku, piesaistot investīcijas, veicinot nodarbinātību, stiprināt organizētās pilsoniskās sabiedrības lomu sociāli – ekonomiskos procesos," uzskata jaunā prezidenta padomniece.

Viņa norāda, ka vienojusies ar prezidentu strādāt pie šīm prioritātēm "jaunā kapacitātē". "Vēlos sagatavot priekšlikumus jaunas Stratēģiskās analīzes komisijas izveidei, kas sniedzot kvalitatīvu ideju pienesumu prezidentam un sabiedrībai, koncentrētos uz Latvijas Ilgtspējīgas attīstības stratēģiju 2030, Nacionālo reformu programmas Eiropas Savienības 2020 ietvaros, Nacionālā attīstības plānu un Latvijai nozīmīgiem attīstības projektiem," skaidro Egle.

Jau vēstīts, ka LDDK ir viena no ietekmīgākajām uzņēmējus apvienojošajām organizācijām.

Iepriekš vēstīts, ka Egle piekritusi strādāt prezidenta komandā un sniegt padomus ekonomikas un tautsaimniecības jautājumos, kā arī veidot Stratēģiskās analīzes komisiju.

Piedāvājumu darboties Andra Bērziņa komandā Egle saņēmusi neilgi pēc tam, kad, apsverot iespēju pievienoties bijušā Latvijas prezidenta Valda Zatlera jaundibināmajam politiskajam spēkam, nolēma tomēr to nedarīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!