Foto: LETA

Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomniece ekonomikas jautājumos Elīna Egle trešdien ir pārtraukusi darba attiecības un turpinās darbu privātajā sektorā - sev piederošā konsultāciju uzņēmuma "Baltic Id" valdes priekšsēdētājas amatā, portālu "Delfi" informēja Egle.

Viņa uzsver, ka veselības stāvoklis nav ļāvis pārtraukt darba tiesiskās attiecības ātrāk, tomēr atalgojumu darba nespējas laikā viņa nav saņēmusi.

"Esmu apmierināta ar paveikto Stratēģiskās attīstības komisijas un Policentriskās un Cilvēkkapitāla attīstības apakškomisiju izveidē un darba uzsākšanā, kā arī Augsta līmeņa grupas investīciju piesaistē paveiktajā. Sagatavoti priekšlikumi politikas plānotājiem un īstenotājiem investīciju piesaistei Latvijā un jaunu darba vietu veidošanai. Aktivizēta ārējā ekonomiskā sadarbība starp valsts un sabiedriskajām organizācijām, atbalstot Ārlietu ministrijas Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomes izveidi, organizēti uzņēmējdarbību veicinoši pasākumi valsts vizīšu ietvaros sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un LIAA, veicināta sadarbība ar citu valstu diplomātiem un amatpersonām," uzsver Egle.

Viņa norāda, ka ir sniegusi objektīvas, analītiska rakstura konsultācijas un atbalstu viedokļu izstrādē Valsts prezidentam attīstības plānošanas, ekonomiskās, finanšu, sociālās un izglītības, reģionālās attīstības un citos jautājumos.

"Apzinoties, cik daudz vēl nepieciešami uzlabojumi produktivitātes celšanā darba vietās, komunikācijas veidošanā ar sabiedrību un investīciju piesaistē, esmu pārliecināta, ka darbs privātajā sektorā ļaus man daudz straujāk virzīt nepieciešamās pārmaiņas attīstības virzienā,"  saka Egle.

Viņa uzskata, ka ar politikas plānošanas dokumentu un normatīvo aktu grozījumiem vien nepietiek, lai atveseļotu tautsaimniecību un radītu darba vietas. Nepieciešama patiesu līderu apliecināta vērtību un attieksmes maiņa pret Latvijas iedzīvotājiem, atbrīvojoties no varas pašpietiekamības un korupcijas augoņa, veltot visus pieejamos resursus cilvēku talantu attīstībai.

"Esmu vienmēr centusies stiprināt uzņēmējdarbības garu un uzlabot darba vidi, iestājusies pret resursu izsaimniekošanu un pārmērīgu birokrātiju. To vēlos darīt arī turpmāk, tādēļ lietderīgāk varu izmantot zināšanas, pieredzi un enerģiju, nepastarpināti daloties ar publisko un privāto sektoru pārvaldības efektivitātes kāpināšanas jautājumos, nostiprinot korporatīvo komunikāciju Baltijas valstīs, kā arī veidojot attiecības ar investoriem Baltijas jūras reģionā, vadot uzņēmumu "Baltic Id","  saka Egle.

Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati liecina, ka "Baltic Id" dibināts 2006.gada vasarā. Tā pamatkapitāls ir 2000 lati un nodarbošanās - konsultēšana komercdarbībā un vadībzinībās.

Pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 19 499 latu apgrozījumu un 12 516 latu peļņu. Savukārt 2010.gadā uzņēmums strādāja ar 22 568 latu apgrozījumu un 16 423 latu peļņu. Egle ir vienīgā uzņēmuma īpašniece.

Egle arī turpinās akadēmisko darbu politikas zinātnē un aizsāktās sabiedriskās aktivitātes Latvijas Politologu asociācijā, Biznesa augstskolas "Turība'' padomnieku konventā, žurnāla "Kapitāls'' redkolēģijā un Latvijas Darba devēju konfederācijā starptautiskajos jautājumos.

Jau ziņots, ka Eglei darba nespēja konstatēta 6.jūnijā. 13.jūnijā Valsts prezidenta Preses dienests izplatīja paziņojumu, kurā informēja, kaValsts prezidents pieņēmis lēmumu pārtraukt darba attiecības ar Egli. Paziņojumā uzsvērts,ka Egle, paužot oficiālu viedokli vai piedaloties publiskos pasākumos, Valsts prezidenta institūciju vairs nepārstāv. Pēc prezidenta preses sekretāres Līgas Krapānes iepriekš sacītā, Eglei pirms tam vairākkārt piedāvāts pārtraukt darba attiecības.

Tā kā Eglei konstatēta darba nespēja, viņa "uz papīra" joprojām ir Bērziņa padomniece. Pati Egle iepriekš sacīja, ka pēc slimības vēlas pamest darbu Valsts prezidenta kancelejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!