Pēc tam, kad Rīgas apgabaltiesa nolēma izlikt no dzīvokļa bijušo Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri Juri Eihmani un piedzīt no viņa šā dzīvokļa remonta izdevumus vairāk nekā 30 000 latu apmērā, tagadējais Baltijas Aizsardzības koledžas pasniedzējs visu mantu norakstījis sievai Sandrai Eihmanei. Par to šodien ziņo laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA).
Kā informē NRA, šā gada 3.jūlijā Uzņēmumu reģistra Rīgas nodaļā noslēgts un apstiprināts 1954.gadā dzimušo J.Eihmaņa un S.Eihmanes laulāto mantisko attiecību līgums par visas laulāto mantas šķirtību.

Ar to S.Eihmanes vienpersoniskā īpašumā tiek nodots nekustamais īpašums – saimniecība "Klabatēni" Jelgavas rajona Jaunsvirlaukas pagastā, kā arī kustamā manta – iebūvēta virtuves iekārta - "Ariston" ledusskapis, elektriskā plīts ar cepeškrāsni un keramisku sildvirsmu, trauku mazgājamā mašīna, muzikālais centrs "Yamaha", videomagnetofons "Panasonic", dators "Ordi" un trenažieris "Hammer".

Līdz ar to arī gadījumā, ja Augstākās tiesas Senāts mainīs Rīgas apgabaltiesas spriedumu, valstij vairs neizdosies atbilstoši apgabaltiesas spriedumam vērst piedziņu uz šo īpašumu, lai atgūtu no J.Eihmaņa 30 360 latu, kuri iztērēti toreizējā NBS komandiera dzīvokļa remontam, – visa uzskaitītā manta atbilstoši līgumam ir tikai un vienīgi S.Eihmanes īpašums, norāda avīze.

Četru istabu dzīvokli Rīgā, Ģertrūdes ielā 16, J.Eihmanis kā NBS komandieris saskaņā ar prokuratūras pausto viedokli bija ieguvis "pretlikumīgi, pretēji likumiem un labiem tikumiem", atgādina NRA. Tiesa 21.martā šo viedokli atbalstīja, nolemjot izlikt J.Eihmani, viņa sievu un dēlu no šā dzīvokļa bez citas apdzīvojamās platības ierādīšanas.

Par šī dzīvokļa remontēšanu, izmantojot valsts līdzekļus, bija ierosināta arī krimināllieta par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, un 21.februārī Rīgas apgabaltiesa J.Eihmanim piesprieda brīvības atņemšanu uz diviem gadiem nosacīti, ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Kā ziņots, arī Saeimas deputāts Imants Burvis šā gada maija vidū pēc tam, kad Ģenerālprokuratūra lūdza Saeimai atļauju sākt pret viņu kriminālvajāšanu, noslēdza līgumu par laulāto mantas šķirtību ar savu sievu Ludmilu. Burvis gan apgalvoja, ka laulības līgumā minētā māja un zeme Zemesgrāmatā vienmēr bijušas reģistrētas uz sievas vārda. Arī Jura un Sandras Eihmaņu laulības līgumā minētā 30,6 hektārus lielā saimniecība "Klabatēni" Lielupes krastā Zemesgrāmatā jau ir reģistrēta uz S.Eihmanes vārda, raksta NRA.

Pēc tiesas sprieduma lietā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu spēkā stāšanās Aizsardzības ministrija līgumu ar Baltijas aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) pasniedzēju Juri Eihmani nepagarinās. Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors pulkvežleitnants Juris Maklakovs mutiski brīdinājis Eihmani, ka pēc līguma beigām šā gada 31.augustā tas vairs netiks pagarināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!