Eiropas kustība Latvijā (EKL) ceturtdien svinīgā pasākumā muzikālajā centrā "Vernisāža" ilggadējo ārlietu ministru un pašreizējo tieslietu ministru Valdi Birkavu nominēja par šī gada Eiropas cilvēku Latvijā.
No 12.oktobra līdz 15.decembrim ikviens Eiropas gada cilvēka titulam varēja izvirzīt savu kandidātu, kurš, viņaprāt, ar saviem darbiem un idejām visvairāk tuvinājis Latviju Eiropas Savienībai (ES). Visbiežāk minētie bijuši Birkavs, Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga un Latvijas Televīzijas korespondents Briselē Oskars Kastēns.

Balsot par kandidātiem varēja pa pastu un arī EKL mājas lapā tīklā "Internet". Savukārt no visiem kandidātiem titula ieguvēju dienu pirms svinīgās nominēšanas izvēlējās EKL valde.

Balsotāji bija minējuši arī Valsts prezidenti Vairu Vīķi - Freibergu, premjeru Andri Šķēli, bijušo premjeru Vili Krištopanu, profesoru Jāni Krastiņu, komponistu Pēteri Vasku, Latvijas Televīzijas korespondentu Briselē Oskaru Kastēnu un citas sabiedrībā pazīstamas personas.

Sarīkojumu ar savu klātbūtni gan nepagodināja iepriekš aicinātie premjers Andris Šķēle un ārlietu ministrs Indulis Bērziņš, kuriem tajā laikā bija jāatrodas citur.

Eiropas gada cilvēka tituls tiek piešķirts katru gadu. Pagājušajā gadā par Eiropas gada cilvēku Latvijā tika atzīts zinātnieks un publicists Eduards Bruno Deksnis, kas ir arī viens no diviem latviešu izcelsmes darbiniekiem Eiropas Komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!