Foto: Publicitātes foto
Rīgā uz Eiropas Jauniešu parlamenta 75. Starptautisko konferenci ieradušies 250 jaunieši no 33 valstīm, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatoru pārstāve Indra Mangule.

Konferences laikā jaunieši, sadaloties 15 komitejās, veidos kopīgas rezolūcijas, kurās paudīs savu skatījumu un risinājumus katrai komitejai īpaši formulētajām problēmām. Visbeidzot delegāti prezentēs un aizstāvēs savas rezolūcijas un diskutēs par citu rezolūcijām Ģenerālajā asamblejā.

Eiropas Jauniešu parlaments ir viens no Eiropas lielākajām platformām, kas ir veltīts jauniešu starpkultūru dialogam, politiskām debatēm, izglītojošam darbam un ideju apmaiņai. Tā ir nevalstiska, nepartejiska organizācija, kuras tīkls sniedzas 36 dažādās valstīs. Eiropas Jauniešu parlamenta oficiālā pārstāvniecība Latvijā ir Latvijas jauniešu organizācija "Tellus", kura ir bezpeļņas un sabiedriskā labuma statusa organizācija.

Konferences patroni ir Edgars Rinkēvičs (RP), Latvijas ārlietu ministrs, Solvita Āboltiņa (V), 11. Saeimas priekšsēdētāja, un Sandra Kalniete (V), Latvijas pārstāve Eiropas Parlamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!