Foto: LETA

Eiropas Komisija (EK) ierosinājums veidot jaunu Eiropas Savienības (ES) pārmitināšanas regulējumu nav īstenojams, žurnālistiem norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

ES trešdien ierosināja jaunu pārmitināšanas regulējumu, lai nodrošinātu sakārtotas un drošas iespējas nokļūt Eiropā personām, kurām ir vajadzīga starptautiskā aizsardzība. Tostarp regulējums paredz, ka dalībvalstis, izmitinot patvēruma meklētājus, saņems jaunu papildu finansējumu.

Kučinskis pauda, ka viņš vairākas reizes iepazinies ar piedāvāto ierosinājumu, tomēr līdz galam tas neesot skaidrs. Viņš pieļāva, ka tā ir kādu atsevišķu EK pārstāvju iniciatīva, jo esot pretrunā ar nesen ES Padomē pārrunāto.

Saistībā ar jaunajiem plāniem, visticamāk, gaidāmas diskusijas, tomēr Ministru prezidents apšaubīja, ka plānotais varētu būt īstenojams. "Zinot, kas notiek citās valstīs, nav iemesla noteikumus mainīt," pauda Kučinskis.

Ziņots, ka EK piedāvātais regulējums paredz, ka dalībvalstis, izmitinot patvēruma meklētājus, saņems jaunu papildu finansējumu. EK no ES budžeta dalībvalstīm varētu piešķirt 10 000 eiro par katru pārmitināto personu, minēts trešdien izplatītajā paziņojumā.

Ierosinājums vēl jāapstiprina Eiropas Parlamentam un ES Padomei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!