Foto: Publicitātes foto

Kā iespējamais kandidāts ekonomikas ministra amatam neoficiāli minēts arī finansists Valdis Siksnis, tomēr "Vienotība" šaubās par iespējām virzīt viņu šim amatam.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, Siksni kā iespējamo kandidātu šim amatam varētu atbalstīt tā dēvētie "Vienotības" reģionāļi, tomēr partijas vadība iebilstot pret šādu risinājumu.

Siksnis atturas komentēt šos jautājumus. Taujāts par iespēju kandidēt uz ekonomikas ministra amatu, Siksnis norādīja, ka viņam nav, ko komentēt. Līdzīgi viņš atbildēja arī par iespējamo sadarbību ar "Vienotību" kopumā.

Arī "Vienotības" vadītāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka ministru amatiem būtu jāvirza cilvēki, kuri ir partijas vai frakcijas pārstāvji. Viņa akcentēja, ka pašlaik nav pieņemti lēmumi saistībā ar ministru amatiem un par to diskutēs gan frakcijas, gan partijas valde un dome.

Vairāki citi partijas politiķi arī norādīja, ka ministra amatam būtu jāvirza "Vienotības" biedrs. Piemēram, bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) uzskata, ka ministra amats būtu jāieņem cilvēkam, kurš ir "Vienotības" pārstāvis un piedalījies vēlēšanās.

Visticamāk, arī Sikšņa iestāšanās partijā situāciju neatrisinātu, jo "Vienotības" pārstāvjiem būtu iebildumi, ņemot vērā arī skandālu saistībā ar Gruzijas braucienu bankas "Citadele" pārdošanas laikā. Vairāki partijas pārstāvji neoficiāli kā iespējamo kandidātu ekonomikas ministra amatam joprojām min arī pašreizējo Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāru Arvilu Ašeradenu (V), kurš gan minēts arī kontekstā ar izglītības un zinātnes ministra amatu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1972.gadā dzimušais Siksnis līdz 2000.gadam mācījies Biznesa administrācijas maģistratūrā Helsinku ekonomikas skolā. 1994.gadā ieguvis bakalaura grādu datorzinātnēs Latvijas Universitātes Fizikas un Matemātikas fakultātē.

2003.gadā viņš kļuva par "Nordea" Latvijas filiāles vadītāju, 2011.gadā pārņemot arī "Nordea" attīstības vadību, klientu segmentu stratēģiju izstrādi un mārketinga komunikāciju Baltijas valstīs un Polijā, saglabājot "Nordea" Latvijas filiāles vadītāja amatu. 2013.gadā oktobrī atstāja bankas filiāles vadītāja amatu, pievēršoties privātajam biznesam un kļūstot par investīciju uzņēmuma "Callidus Capital" līdzīpašnieku un valdes priekšsēdētāju. Patlaban Siksnis ir mobilās maksājumu lietotnes "Monea" izstrādātāja SIA "Monetizator" padomes priekšsēdētājs, kā arī uzņēmuma "Latvijas piens" padomes priekšsēdētājs.

Bankas "Citadele" pārdošanas procesā Siksnis tika minēts kā investora "Ripplewood Holdings" pārstāvis. Laikraksts "Diena" ziņoja, ka īsi pirms lēmuma par bankas pārdošanu "Ripplewood Holdings" valdošo partiju politiķi baudījuši atpūtu kopā ar Siksni, proti, ceļojumā uz Gruziju augusta sākumā devās gan tagadējais Valsts prezidents, toreizējais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, gan bijušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) ar kundzi, gan Saeimas deputāts, tobrīd viens no partijas "Vienotība" līderiem Dzintars Zaķis. Kā pērn norādīja parlamentārās izmeklēšanas komisija, vērtējot skandālu ar vairāku politiķu braucienu uz Gruziju, kurā piedalījās arī "Citadeles" pircēja ASV investīciju fonda "Ripplewood Holdings" oficiālais pārstāvis Siksnis, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam nebija pietiekamu pierādījumu, lai sāktu kriminālprocesu saistībā ar šo gadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!