Foto: LETA

Valdība otrdien Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra amatā iecēla Juri Stinku, portāls "Delfi" uzzināja Ministru kabinetā.

Stinkam ir jurista kvalifikācija un profesionālais maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā. Viņš, kā iepriekš skaidroja EM, brīvi pārvalda angļu valodu un sarunvalodas līmenī arī krievu un franču valodas.

Vēstīts, ka konkursa komisija, izvērtējot saņemtos pieteikumus konkursā uz vakanto EM valsts sekretāra amata vietu, kā atbilstošāko kandidatūru atzina Stinku.

Komisija atzinīgi novērtēja Stinka iepriekšējo darba pieredzi valsts pārvaldē gan Valsts ieņēmumu dienestā, gan Finanšu ministrijā valsts sekretāra vietnieka amatā, kā arī pieredzi pašreizējā darbā privātajā sektorā un aktīvo līdzdarbošanos uzņēmēju nevalstiskajās organizācijās.

Stinka aizvien strādā tabakas nozares lobija organizācijās. Viņš ir tabakas izstrādājumu tirgotājas SIA "Philip Morris Latvia" korporatīvo attiecību vadītājs, kā arī ir valdes priekšsēdētājs Tabakas izstrādājumu ražotāju nacionālajai asociācijai (TIRNA), liecina portāla "Delfi" ziņu arhīvs.

"Jā, protams, ka apstiprināšanas gadījumā plānoju pārtraukt attiecības ar abām organizācijām. Tiklīdz būs MK lēmums, sākšu kārtot formalitātes," iepriekš portālam "Delfi" atzina Stinka. "Darbu ministrijā es varētu uzsākt pēc mēneša, tā ka līdz tam laikam būšu atstājis visus līdzšinējos amatus."

Kā ziņots iepriekš, 2016. gada 26. februārī tika izsludināts atklāts pretendentu konkurss uz Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatu. Valsts kancelejā tika saņemti septiņi pieteikumi uz izsludināto vakanci.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra mēnešalga ir 2441 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!