Foto: LETA

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts Reformu partijas (RP) valdei iesniedzis lūgumu uzņemt viņu partijā, informē Pavļuta preses sekretāre Daiga Grūbe.

Savu nodomu pievienoties RP Pavļuts skaidro ar vēlmi aktīvi līdzdarboties pēdējos divos gados iesākto reformu īstenošanā Latvijas ekonomikas politikā un citās jomās. Pavļuta ieskatā, ir pamats bažām par to, ka Valda Dombrovska valdības sasniegtais politikas veidošanā var tikt apdraudēts.

Motivējot savu iestāšanos Reformu partijā, Daniels Pavļuts norāda:

"Strādājot Ekonomikas ministrijā, esmu īstenojis vairākas visai Latvijas ekonomikai un sabiedrībai nozīmīgas reformas, lai novērstu draudošās sekas subsidētās enerģijas jomā, ātro kredītu nozarē un mazinātu monopolista varu Latvijas dabasgāzes tirgū," norāda demisionējušās valdības ekonomikas ministrs, kuru darbam Dombrovska valdībā bija deleģējusi RP.  

Līdz šim Pavļuts bija bezpartejisks.

"Bezpartejiska ministrs statuss ir bijis produktīvs atsevišķos posmos, taču ilgtermiņā tas liek uzdot jautājumus par attiecīgā ministra politisko mandātu un pilnvarām ietekmēt politikas turpmāko gaitu," savā paziņojumā pauž Pavļuts.

"Iepriekš esmu paudis, ka iestāšanos RP saistu ar manu personīgu izšķiršanos par turpmāku darbību politikā ne tikai vienas valdības ietvaros, bet gan ilgākā termiņā. Lēmums par aktīvu iesaistīšanos ir nobriedis ilgākā laika posmā un par pēdējo pamudinājumu tam kalpo veids, kā top jaunā koalīcija un valdība," viņš norāda.

Jāatzīmē, ka, lai arī premjera amatam nominētā Laimdota Straujuma ir piedāvājusi RP turpināt vadīt Ekonomikas ministriju un RP ir deleģējusi Pavļutu darba grupai, kas strādā pie valdības deklarācijas sadaļas par ekonomiku un finansēm, viņa izredzes atkārtoti ieņemt ekonomikas ministra amatu tiek apšaubītas. Kā ticamākais Pavļuta pēctecis gadījumā, ja RP jaunajā valdībā tiks ekonomikas ministra "portfelis" tiek minēts pašreizējais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!