Tautas partijas (TP) vadītāja Andra Šķēles ideja par centralizēto eksāmenu datorizētu rīkošanu ir laba, taču pašreiz tā nav realizējama, jo ļoti maz skolās ir pieejams Internets.
Savukārt tas, vai Interneta pieslēgums būs visās skolās līdz TP līdera nosauktajam 2002.gadam, ir atkarīgs no valdības vēlēšanās palīdzēt izglītības informatizācijas projektam, sacīja Latvijas izglītības informātikas sistēmas projekta vadītājs Jānis Bičevskis.

Pašreiz katrā Latvijas skolā ir vismaz viens lietvedības dators. Līdz ar to tehniski Internetu pievienot būtu iespējams. Tomēr problēma slēpjas sakaru kanālu sakārtošanā. Valdībai būtu jāuzņemas lielāka atbildība par skolu datorizāciju un jāpiešķir līdzekļi.

Arī Izglītības satura un eksaminācijas centra direktors Māris Krastiņš sacīja, ka Šķēles ieteikto ideju varētu izvērtēt. Tomēr tas būtu iespējams tikai tad, kad visas skolas būtu tehnoloģiski aptveramas.

Krastiņš uzskata, ka hakeri šai idejai par centralizēto eksāmenu rīkošanu, izmantojot datorus, nevarētu traucēt, jo materiāli netiek sagatavoti uz tīklā pieslēgtiem datoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!