Foto: DELFI

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) noliedz savu darbinieku iesaisti ekskluzīvo automašīnu krāpšanas shēmā, portālu "Delfi" informēja CSDD sabiedrisko attiecību daļas pārstāvis Jānis Aizpors.

Ziņots, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policija atklājusi vērienīgu ekskluzīvu automašīnu kontrabandas shēmu, liecina Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošā neoficiālā informācija.

"Ņemot vērā to, ka šīs automašīnas tika reģistrētas Latvijā un ka jebkura transportlīdzekļa reģistrācija notiek, iesaistot CSDD darbinieku, tad loģiski, ka, izmeklējot lietu, būtu jāpārbauda, vai reģistrācijā iesaistītie darbinieki nav kaut kādā veidā saistīti arī šajā noziedzīgo nodarījumu shēmā. Acīmredzot tāpēc arī vakar tika veikta šo CSDD darbinieku nopratināšana," skaidro Aizpors.

Iepazīstoties ar kriminālprocesā figurējošo automašīnu reģistrācijas materiāliem, CSDD šobrīd komentē, ka direkcijas darbinieku rīcībā nav konstatēti ne Ministru kabinetā apstiprināto Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumu, ne arī reģistrāciju regulējošo iekšējo normatīvu pārkāpumi.

"Automašīnas ievestas no Vācijas un citām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Šādos gadījumos, kā to arī noskaidrojuši VID darbinieki, muitas kravas deklarācija reģistrācijai nav jāiesniedz," stāsta CSDD pārstāvis.

"CSDD reģistrāciju veic uz iesniegto dokumentu pamata. No tiem nevar konstatēt, vai automašīna iebraukusi savā gaitā, vai ievesta ar auto vedēju. Visi šie dokumenti tiek ieskenēti un jau 12 gadus ir pieejami elektroniskā veidā pārbaudei un analīzei arī VID darbiniekiem. Šobrīd CSDD ir nodrošinājusi iespēju jebkurā brīdī ieskatīties reģistrāciju pamatojošos dokumentos vairāk nekā 750 VID darbiniekiem, lai pārbaudītu jebkuru operatīvo informāciju, tai skaitā to, kuru par aizdomīgiem darījumiem CSDD vēl šim dienestam nosūta papildus," norāda Aizpors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!