Foto: LETA

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis pievērsies teātra mākslai – izrādē "Valpurģu nakts jeb komandiera soļi" viņš tēlos psihiatriskās slimnīcas pacientu, ceturtdien vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Izrādes "Valpurģu nakts jeb komandiera soļi" pamatā ir Krievu rakstnieka Bendikta Jerofejeva luga. Izrāde plānota 30.aprīlī.

Jau vēstīts, ka 2013.gada aprīlī Ķīlis demisonēja. Savukārt sabiedrības uzmanības centrā viņš nonāca augustā, kad reibumā izraisīja autoavāriju. Viņš paziņoja, ka politikā vairs neatgriezīsies, jo politika neesot priekš viņa un viņam vairs nepatīkot. Viņš solīja rakstīt grāmatu par politikas aizkulisēm.

Par braukšanu alkohola reibumā tiesa Ķīlim piemēroja 600 latu naudas sodu, administratīvo arestu uz piecām diennaktīm un atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem un aizliegt iegūt kuģa vadīšanas tiesības uz diviem gadiem.

Ķīlis augusta vidū Āgenskalnā, vadot automašīnu "Mazda 3", taranēja ielas malā novietotu automašīnu "Volkswagen Bora". Negadījumā neviens cilvēks necieta. Policisti notikuma vietā noskaidroja, ka "Mazda 3" vadīja 1968.gadā dzimušais Ķīlis, kurš sākotnēji paskaidroja, ka tumsā nav pamanījis stāvošo automašīnu. Vīrieša izelpā tika konstatētas 1,34 promiles alkohola.

Ķīlis pauda uzskatu, ka tiesas spriedums ir taisnīgs, un savu kļūdu atzina. Viņš arī cer, ka šādas nepatikšanas līdzīgā situācijā kādu citu autovadītāju atturēs no sēšanās pie stūres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!