Foto: stock.xchng
Trešdien Rīgā notiks "Dabaszinātņu un tehnoloģiju izglītības starptautiskais samits 2011", kurā eksperti no dažādām valstīm diskutēs par savas valsts pieredzi, īstenojot reformas dabaszinātņu un tehnoloģiju izglītībā, portālu "Delfi" informēja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

Samitā piedalīsies izglītības eksperti no Latvijas, Somijas, Igaunijas, Lielbritānijas, Vācijas, Izraēlas, Krievijas, Gruzijas un citām valstīm.

Lai apzinātu pasaules pieredzi reformu īstenošanā, diskutētu par reformu rezultātiem un problēmām un bagātinātu reformu īstenošanas procesu ar citās valstīs uzkrāto pieredzi, "Dabaszinātņu un tehnoloģiju izglītības starptautiskā samitā 2011" notiks plenārsēdes, ekspertu diskusijas un interaktīvās darbnīcas.

Latvijā, līdzīgi kā visā pasaulē, jau kopš 2005. gada, tiek īstenotas būtiskas pārmaiņas dabaszinātņu un matemātikas izglītībā. Reformas ietver mācību mērķu un mācību satura izmaiņas, pieejas maiņu mācību procesa veidošanā un plānošanā. Atbilstoši jaunajai pieejai eksaktajiem mācību priekšmetiem, skolēni apgūst personīgi nozīmīgu, ar reālo dzīvi saistītu mācību saturu, tādējādi vienlaikus gūstot gan akadēmiskas zināšanas, gan attīstot dzīvei un turpmākajai karjerai nepieciešamās prasmes, norāda VISC.

Samitu ar uzrunu atklās Latvijas Izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks un Latvijas Universitātes rektors, profesors, habilitēto fizikas zinātņu doktors Mārcis Auziņš.

Plenārsēdē par dabaszinātņu izglītības attīstības tendencēm pasaulē uzstāsies nozarē atzīti eksperti.

"Dabaszinātņu un tehnoloģiju izglītības starptautisko samitu 2011" organizē Izglītības un zinātnes ministrija, VISC, ESF projekts "Dabaszinātnes un matemātika", Latvijas Universitāte, Rīgas dome, UNESCO Latvijas Nacionālā Komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!