Foto: LETA

NATO visu izdarot pareizi, Krievijas agresijas nākamais mērķis nebūs Baltijas valstis, tostarp Latvija, ceturtdien intervijā LNT rīta raidījumam "900 sekundes" sacīja NATO Izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos direktors Jānis Sārts.

Vienlaikus viņš norādīja, ka kļūdīties patlaban nedrīkst. Runājot par drošību, eksperts norādīja, ka Latvijai jābūt uzmanīgai. Sārts uzsvēra, ka Latvijai skaidri jādefinē sava piederība Rietumiem. Tas nozīmē arī to, ka jāatvēl pietiekams finansējums aizsardzībai.

Saistībā ar valsts drošības apdraudējuma iespējamību Sārts norādīja, ka Latvijā aktīvi darbojas Krievijas "troļļi". Viņi izmantojot spiegošanas metodes internetā, bet sociālajos tīklos uzbrūkot individuāli, sacīja Sārts. NATO pārstāvis skaidroja, ka "troļļu" darbība esot specifiski pētīta. "Mēs esam specifiski pētījuši "troļļus". Interneta vidē viņu nav daudz, bet atsevišķos jautājumos viņi ir visai aktīvi," sacīja Sārts.

Tāpat nepieciešams sekot līdzi Krievijas rīcībai. Patlaban būtiskākais jautājums ir, ko Krievija darīs tālāk pēc Sīrijas. Pēc viņa domām Krievija operāciju Sīrijā sākusi ar mērķi novērst uzmanību no notikumiem Ukrainā, jo tur Krievijas vairs neredzot tālāku risinājumu. Patlaban pastāvot iespēja, ka Krievija iestigs Sīrijā, skaidroja Sārts.

Turklāt Krievija pēc šīs militārās operācijas Sīrijā esot izgāzusies, jo daudzām valstīm, tostarp Turcijai, Saūda Arābijai, kā arī Eiropai kopumā, esot negatīva nostāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!