Foto: F64

Bijušais premjerministrs un kādreizējais Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Godmanis gan startēs 12. Saeimas vēlēšanās no sava bijušā partijas biedra Aināra Šlesera vadītās partijas "Vienoti Latvijai", taču negrasās kļūt par šīs partijas biedru.

To Godmanis atklājis intervijā laikrakstam "Diena". Turklāt no viņa teiktā izriet, ka Šlesera vadītajā partijā nestāsies arī cits bijušais valdības vadītājs - Aigars Kalvītis, kurš pagājušajā nedēļā apliecināja savu vēlmi atgriezties aktīvajā politikā.

" Domāju, ka mēs nestāsimies partijā. Mēs paši esam vadījuši partijas, tā neskraidām no vienas pie otras partijas. Tikai startēsim vēlēšanās no šī saraksta un paskatīsimies, kāds būs rezultāts. Mums arī nebūs viens premjera kandidāts, ko parasti prasa," izteicies Godmanis, norādot, ka Šlesers gan uzrunājis ekspremjerus, taču "šis nav viena cilvēka projekts".

Godmanis arīdzan noliedz, ka vēlmi atgriezties Latvijas politikā būtu diktējuši finansiāli apsvērumi.

" Mums katram ir sava iztikšana. Tikt Saeimā mums nav veids, kā izdzīvot," norādījis ekspremjers, uzsverot, ka Saeimā gribētu likt lietā pieredzi, ko guvis, piecus gadus strādājot Eiropas Parlamentā ar ES budžeta un kopējās lauksaimniecības politikas jautājumiem.

"Delfi" jau vēstīja, ka no Šlesera vadītās "Vienoti Latvijai" saraksta 12. Saeimas vēlēšanās plāno startēt arī ekspremjers Kalvītis, bijušais Saeimas deputāts Jānis Jurkāns, kādreizējais parlamenta spīkers Jānis Straume un izbijušais reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!