Foto: F64
Bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte piedalīsies 10. Saeimas vēlēšanās, visticamāk, apvienības "Vienotība" sarakstā, portālam "Delfi" apstiprināja Ēlerte.

"Es diezgan droši varu teikt, ka startēšu vēlēšanās. Es veidošu komandu, aicināšu piedalīties cilvēkus, kuriem sirds ir pareizā vietā un ir atbilstoša kompetence," sacīja Ēlerte.

Kā norādīja Ēlerte, viņa aicinās cilvēkus kas šobrīd nav politikā, taču nevarot izslēgt arī kāda politiķa pievienošanos. Viņa diezgan izvairīgi atbildēja par formātu kādā viņa varētu iesaistīties vēlēšanu procesā. Viņa norādīja, ka patlaban par šo jautājumu ir tehniskas nianses, līdz ar to nav skaidrs, vai Ēlerte, startējot kopā ar "Vienotību", iestāsies pašā partijā.

Vaicāta par savu gatavību iesaistīties aktīvajā politikā, tostarp ieņemt amatus valdībā vai citus augstus valsts amatus, Ēlerte atbildēja izvairīgi, uzsverot, ka viņa ir gatava darīt darbu, ko varētu izdarīt vislabāk. Proti, ir jābūt iekšējai konkurencei par amatu sadali un jāizvēlas vislabākais darba veicējs uz jebkuru posteni. "Man nav krēsls acu priekšā," sacīja Ēlerte.

Viņa nevēlējās atklāt iespējamos komandas biedrus un ne noliedza, ne apstiprināja pārrunas ar eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. "Tas jums jāvaicā viņai pašai," gan apstiprinot, ka ir tikusies ar eksprezidenti un pārrunājusi aktualitātes, pauda Ēlerte.

Iepriekš Ēlerte vadīja laikrakstu "Diena", taču 2008. gada vasarā no šī amata atkāpās. Pēcāk viņas vārds ir saistīts ar runām par iespējamo vairāku labējo partiju mēģinājumiem izveidot vienotu sarakstu 10. Saeimas vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!