Daugavpils pilsētas domē pārstāvētie pieci "Saskaņas" deputāti ir pieprasījuši sasaukt domes ārkārtas sēdi, kurā lūguši skatīt jautājumu par jaunievēlētā domes priekšsēdētāja Riharda Eigima (Mūsu partija) rīcībspēju un atbilstību ieņemamajam amatam.

Pieprasījumā ir norādīts, ka Eigima ievēlēšanā tika pārkāpts likums "Par pašvaldībām" un Daugavpils pilsētas pašvaldības nolikums. Eigims atteicies atbildēt uz deputātu jautājumiem un rīkot sēdē debates, skatot jautājumu par sevis paša ievēlēšanu.

Par notikušo ir lūgts arī Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministra Kaspara Gerharda (NA) atzinums, portālu "Delfi" informēja no mēra amata gāztais Andrejs Elksniņš (S).

Turklāt "Saskaņas" deputātiem arī radušās bažas par Eigima rīcībspēju, "kad viņš no vienas puses nesaprot to, kas viņam kā sēdes vadītājam tiek jautāts, no otras – to ko pats bija pateicis".

Ziņots, ka Daugavpils domes priekšsēdētāja amatu sestdien ieguva Eigims, kurš bija viens no Elksniņa gāšanas iniciatoriem un kurš pirms vairākiem gadiem jau vadīja Latvijas otru lielāko pilsētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!