Foto: LETA

Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Rihards Eigims (“Mūsu partija”) mēģinājis īstenot savas savtīgās intereses, cenšoties panākt, ka pašvaldība iegādājas zemes gabalu, kura cena neilgā laikā pieaugusi aptuveni četras reizes, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” pastāstīja pašreizējais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S).

Elksniņš vairākkārt uzsvēra, ka politiskā līmenī priekšsēdētāja vietnieks kārto savas finansiālās problēmas.

Viņš skaidroja, ka Eigims Eksniņam parakstīšanai devis dokumentus par vienu zemes gabala pirkšanu no privātiem uzņēmumiem, bet šī zemes gabala cena īsā laikā "uzskrūvēta" no 80 000 eiro līdz 300 000 eiro. Elksniņš skaidroja, ka pašvaldībai piedāvātas šī zemes gabala pirmpirkuma tiesības. Tāpat Elksniņš stāstīja, ka Eigims ar fiktīva līguma palīdzību mēģinājis atrisināt savas finansiālās problēmas. Par notikušo Elksniņš esot vērsies tiesībsargājošās iestādēs.

Trīs no "Mūsu partijas" saraksta Daugavpils domē ievēlētajiem deputātiem parakstījuši jaunu koalīcijas līgumu ar līdz šim pašvaldības opozīcijā strādājušo Latgales partiju, kuru domē pārstāv seši deputāti, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Visi deviņi jaunizveidotās koalīcijas pārstāvji arī iesnieguši pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par pašreizējā pilsētas mēra Andreja Elksniņa (S) gāšanu.

Kā ziņots, ceturtdien Daugavpils pilsētas domes deputāti ārkārtas sēdē neatbalstīja pašvaldības vadītāja Elksniņa rosināto domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Riharda Eigima ("Mūsu partija") atbrīvošanu no ieņemamā amata.

Par Eigima atbrīvošanu no amata balsoja pieci deputāti, pret - astoņi.

Trešdien Daugavpils domē trīs no "Mūsu partijas" saraksta ievēlētie deputāti paziņoja, ka pametīs koalīciju ar "Saskaņu".

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem Latgales partijai, piecas pašreizējā mēra Elksniņa pārstāvētajai "Saskaņai", un četras "Mūsu partijai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!