Foto: LETA

Jaunajā 12. Saeimā tagad būs viens kārtīgi toksisks deputāts, komentējot Augstākās tiesas (AT) piektdien pieņemto spriedumu, ar kuru noraidīts partijas "Saskaņa" pieteikums par vēlēšanu rezultātiem Latgalē portālam "Delfi" sacīja "Saskaņas" deputāts un partijas interešu aizstāvis tiesā Andrejs Elksniņš.

Jau vēstīts, ka AT spriedumā atzina: pierādījumi ļāva izdarīt secinājumu tikai par atsevišķām pretlikumīgām darbībām, kuru apjoms nebija pietiekams, lai ar pārliecinošu ticamību secinātu, ka ir notikuši pārkāpumi, kuru rezultātā ticis ietekmēts vēlēšanu iznākums. 

Tāpat AT arī neguva pārliecinošu izskaidrojumu "Vienotības" deputāta kandidāta Dzintara Zaķa gūtajiem panākumiem vēlēšanās, ņemot vērā iepriekš Latgalē notikušo vēlēšanu rezultātus un pirms 12.Saeimas vēlēšanām veikto aptauju datus, portālu "Delfi" informēja AT.

"Zaķim ir paveicies, viņš ir izsprucis sveikā," portālam ""Delfi" norādīja Elksniņš.

Elksniņš arī pauda neizpratni par tiesas spriedumu, sakot, ka lietas izskatīšanas laikā atklājies gana daudz nelikumību, kas saistītas ar balsu pirkšanu.

Jau vēstīts, ka "Saskaņa" AT iesniedza pieteikumu par vēlēšanu rezultātiem Latgalē, aicinot uzlikt par pienākumu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) atzīt par nederīgām tās par "Vienotību" atdotās vēlēšanu zīmes, kurās ir izsvītroti visi deputātu kandidāti un atstāts tikai deputāta kandidāta Zaķa vārds.

Piektdien, 31.oktobrī, AT šo pieteikumu noraidīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!