Foto: LETA

Valdība otrdien Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra amatā iecēla Būvniecības valsts kontroles biroja būvniecības informācijas sistēmas (BIS) projekta vadītāju Ēriku Eglīti.

Šobrīd Eglītis strādā Būvniecības valsts kontroles birojā, kā arī ir pašnodarbināts IKT pārvaldības konsultants, treneris un biznesa attīstības profesionālis, liecina viņa dzīvesgājuma aprakstā jeb CV norādītais.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) valdības sēdē norādīja, ka Eglītim ir ļoti nopietna darba pieredze, strādājot Latvijas kooperatīvajos uzņēmumos. Viņš strādājis gan "Microsoft Latvia", gan "Samsung Electronics", kā arī viņš ir pierādījis savas prasmes kā valsts sektora darbinieks tagad.

Eglītis no 2011.gada līdz 2016.gadam bijis "Microsoft" Latvijas filiāles "Microsoft Latvia" vadītājs, bet pirms tam Eglītis strādājis uzņēmumā "Samsung Electronics".

Kā rakstīts CV, Eglītis 2013. gadā uzsācis mācības Rīgas Biznesa skolā MBA (Master of Business Administration) programmā, taču šobrīd atrodas akadēmiskajā atvaļinājumā.

Pirms tam Biznesa augstskolā "Turība" Eglītis ieguvis 1. līmeņa augstāko profesionālo izglītību finanšu grāmatvedība.

Tāpat viņš savulaik mācījies Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātē, taču nav to absolvējis.

Vēstīts, ka līdzšinējais EM valsts sekretārs Juris Stinka iesniedzis atlūgumu.

Stinka atklāta konkursa rezultātā EM valsts sekretāra amatā tika iecelts 2016. gada aprīlī.

Stinkam ir jurista kvalifikācija un profesionālais maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!