Valdība otrdien galvenā valsts notāra amatā apstiprināja līdzšinējoUzņēmumu reģistra (UR) vadītāja vietas izpildītāju Jāni Endziņu.
Viņa priekšgājējs pašreizējais iekšlietu ministrs Māris Gulbis valdības sēdē interesējās, vai Endziņš turpinās iesāktās reformas, un Endziņš apstiprināja, ka turpinās darbu pie elektronisko dokumentu projekta, arhīvu digitalizācijas un citiem projektiem. Endziņam ir maģistra grāds tiesību zinātnēs, ilgstoša darba pieredze UR galvenā valsts notāra vietnieka amatā un normatīvo aktu sagatavošanā.

Līdzšinējais UR vadītājs Māris Gulbis amatu atstāja, jo viņu ievēlēja 8.Saeimā, bet pēc tam viņš kļuva par iekšlietu ministru. Valdība viņu no amata atbrīvoja pērn 26.novembrī. Līdz konkursa uzvarētāja noteikšanai un jauna galvenā valsts notāra apstiprināšanai šī amata pienākumus pilda Endziņš.

Tieslietu ministrijā (TM) Endziņš strādā kopš 1993.gada, sākotnēji par Publisko tiesību departamenta speciālistu, vēlāk par ministrijas valsts sekretāra palīgu. 1996.gada oktobrī pēc bakalaura grāda iegūšanas turpinājis darbu TM pārraudzībā esošajā Uzņēmumu reģistrā par galvenā valsts notāra vietnieku juridiskajos jautājumos. Viņš ir specializējies komerctiesībās un tiesību teorijā, un ir daudzu normatīvo aktu autors un līdzautors, kā arī Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likuma izstrādes darba grupas vadītājs.

Kopš 2001.gada oktobra Endziņš ir arī Biznesa augstskolas "Turība" Tiesību zinātņu katedras lektors komerctiesībās.

Endziņš dzimis 1974.gadā Rīgā. Absolvējis Mārupes 1.vidusskolu, pēc tam iestājies Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, iegūstot jurista profesionālo kvalifikāciju un tiesību bakalaura grādu, kā arī sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnēs.

Gulbis valsts notāra pienākumus pildīja kopš 1996.gada 24.aprīļa. Pirms Gulbja valsts notāra pienākumus pildīja Valdis Strauts, Agris Eglītis, Juris Volkovs, Edgars Šķenderis un Rihards Zolotovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!