Foto: Saeimas administrācija; Reinis Inkēns

Reģiona enerģētikas drošība ir valstu kopīgā prioritāte, ceturtdien tikšanās laikā Jūrmalā atzina Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) un Lietuvas Seima priekšsēdētājs Viktors Pranckietis.

"Mēs uzmanīgi sekojam līdzi Krievijas un Baltkrievijas militāro mācību "Zapad-2017" sagatavošanai Latvijas un Lietuvas pierobežā. NATO spēku klātbūtne mūsu valstīs ļauj justies militāri pasargātiem, tomēr jārēķinās ar dažādiem riskiem," atzina Mūrniece.

Kā informēja Saeimas preses dienestā, pārrunājot reģiona drošību, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvija turpinās ieguldīt savas valsts aizsardzībā.

Liela uzmanība tiek pievērsta stratēģiskajai komunikācijai un mediju pratības veicināšanai, lai stātos pretī Kremļa informatīvajam karam. Arī "Zapad-2017" laikā nevar izslēgt pret mūsu valstīm vērstu agresīvu propagandu un viltus ziņas. Jābūt tam gataviem, teica Mūrniece.

Mūrniece un Pranckietis pauda stingru atbalstu reģiona dabasgāzes tirgus izveidei, kā arī elektrotīklu sinhronizācijai starp Baltijas valstīm un pārējo Eiropu.

Sarunā tika apspriestas arī aktualitātes likumdošanas jomā abu valstu parlamentos, tostarp nodokļu reforma.

Mūrniece un Pranckietis pārrunāja arī gaidāmo Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu spīkeru ikgadējo sanāksmi Norvēģijā 21.-23. augustā.

Pranckietis ielūdza Saeimas priekšsēdētāju uz Baltu vienības dienas svinībām, kas šogad notiks Lietuvā, Palangā, 23. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!