Foto: Shutterstock

Turpmākos trīs mēnešus Latvijā izglītosies 16 pilsoniskās sabiedrības un publiskās administrācijas pārstāvji no Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības un Rietumbalkānu valstīm, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses centrs.

Savas zināšanas Rīgas Juridiskās augstskolas Padziļinātās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā rudens semestrī papildinās pārstāvji no Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Ukrainas, Moldovas un Albānijas, norāda ĀM.

Ministrija atzīmē, ka Rīgas Juridiskās augstskolas Padziļinātās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā rudens semestris ir jau piektais semestris programmas vēsturē.

Līdztekus teorētisko un praktisko zināšanu apguvei programmas dalībnieki apmeklēs arī dažādas Latvijas valsts institūcijas un piedalīsies mācību braucienā uz Briseli un Luksemburgu.

"Veidojot un attīstot Padziļināto programmu, mērķis ir veicināt ciešākas saites starp mūsu partnervalstīm un Eiropas Savienību, kā arī atbalstīt saistītos reformu procesus. Tas tiek īstenots gan sniedzot akadēmiskās zināšanas Eiropas Savienības tiesībās un ekonomikā, gan izzinot Latvijas pieredzi un ekspertīzi Eiropas integrācijas jomā," uzrunājot programmas dalībniekus, sacīja Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Starpdisciplināro programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā Latvija veiksmīgi īsteno kopš 2014. gada, un to koordinē Rīgas Juridiskā augstskola. Piecu mācību semestru laikā mācības būs apguvuši 128 pārstāvji. Iegūtās zināšanas un pieredzi pārstāvji varēs izmantotu savu valstu attīstības veicināšanai.

Finansējumu programma daļēji saņem no Latvijas valsts budžetā attīstības sadarbības politikai paredzētajiem līdzekļiem. Tāpat ieguldījumu programmas īstenošanā sniedz Norvēģija, ASV, Zviedrija, Luksemburga, Nīderlande un Šveice.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!