Foto: LETA

Desmito reizi pēc kārtas Rīgā piektdien sāksies viens no Ziemeļeiropas nozīmīgākajiem drošības un ārpolitikas forumiem - "Rīgas konference 2015".

Šogad konferencē tiks diskutēts par Eiropas Savienības (ES) ģeoekonomisko ietekmi un NATO kapacitāti nosargāt stabilitāti pasaulē.

Tiks runāts par to, kādas ir Krievijas un rietumu politiskās sadarbības nākotnes perspektīvas, par jaunās paaudzes kara izaicinājumiem, par informācijas kara sekām rietumu demokrātijai un par Eiropas politiskās kārtības nākotni.

Visā konferences norites laikā, 6. un 7. novembrī, tās ilggadējais informatīvais atbalstītājs portāls "Delfi.lv" piedāvā tiešraidi un reportāžas.

Konferences diskusiju paneļos šogad piedalīsies Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis (V), Moldovas premjerministra vietniece un ārlietu ministre Natalja Germane, Slovākijas ārlietu ministrs Miroslavs Lajčaks, Rumānijas ārlietu ministrs Bogdans Lucians Auresku, Norvēģijas Ārlietu ministrs Bergs Brende, Starptautiskās Krīzes grupas prezidents Žans Marī Gēenno un citi.

"Rīgas konference 2015" vieno profesionāļus, kam rūp starptautiskā drošība. Mums pašiem lielākās raizes sagādā Latvijas drošība un nākotnes izredzes ES un NATO laikā, kad pasauli pārņem draudīgu pārmaiņu mākoņi," min Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) valdes priekšsēdētājs Toms Baumanis.

"Izrādās Latvijai ir kaimiņvalsts ar neskaidriem un, iespējams, agresīviem nolūkiem, tādēļ mums jābūt gataviem negaidītiem izaicinājumiem. Konference sniegs padziļinātu ieskatu starptautiskās politikas dienas kārtībā, diskusijas un pārrunas ar sabiedrotiem Eiropā, un ASV, kā arī partneriem citās valstīs skaidru pamatu lēmumiem un atbildīgu nostāju izšķirīgos mirkļos," stāsta Baumanis.

Konferenci organizē LATO sadarbībā ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju un Ārlietu ministriju. Konferences norisi atbalsta Ziemeļatlantijas līguma organizācija (NATO), Konrāda Adenauera fonds, SAAB, ASV Vācijas Maršala fonds (Black Sea Trust for Regional Cooperation), ASV vēstniecība Latvijā, Rīgas Dome, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Lielbritānijas vēstniecība Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!