Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien, 29.janvārī, un piektdien, 30.janvārī, Rīgā notiek Eiropas Savienības (ES) iekšlietu un tieslietu ministru neformālā sanāksme. Lai nodrošinātu ārvalstu amatpersonu aizsardzības pasākumus, šajās dienās daudzviet galvaspilsētā ierobežos transportlīdzekļu un gājēju satiksmes plūsmu, portālu "Delfi" iepriekš informēja Drošības policijā.

Kā novēroja portāls "Delfi" ceturtdienas rītā daudzviet, tostarp pie Latvijas Nacionālās Bibliotēkas ēkas, ir vērojams krietni lielāks policistu skaits, nekā parasti ikdienā. Tāpat satiksmes ierobežojumi jau radījuši sastrēgumus pilsētas ielās.

Tā ap plkst. 8 no rīta sastrēgums bija izveidojies Vienības gatvē un Jelgavas ielā, virzienā uz Nacionālo bibliotēku. Tāpat vairāki braucēji acīmredzot nebija informēti par ierobežojumiem un centās nogriezties virzienā no Mūkusalas uz Akmeņu ielu, taču tas viņiem neizdevās, novēroja portāls "Delfi".

Jau vēstīts, ka satiksmes ierobežojumi Rīgā ir noteikti jau kopš trešdienas pulksten 22. 

Līdz piektdienas pulksten 18 transportlīdzekļu kustība būs slēgta Valguma ielā posmā no Akmeņu ielas līdz Uzvaras bulvārim.

Savukārt uz dažām minūtēm transporta un gājēju kustības ierobežojumi nepieciešamības gadījumā varētu būt visas trīs dienas Kuģu ielā posmā no Trijādības ielas līdz Kuģu ielas 15.namam. Tāpat īslaicīgi ierobežojumi varēs būt Silnieku ielas un Kantora ielas krustojumā, Upesgrīvas ielas un Kantora ielas krustojumā, Dauguļu ielas un Kantora ielas krustojumā, Mežotnes ielas un Kantora ielas krustojumā, Ojāra Vācieša ielas un Kantora ielas krustojumā, Ojāra Vācieša ielas un Tēriņu ielas krustojumā, Altonovas ielas un Ojāra Vācieša ielas krustojumā, Ojāra Vācieša ielas un F.Brīvzemnieka ielas krustojumā, F.Brīvzemnieka ielas un Vienības gatves krustojumā, Trijādības ielas un Raņķa dambja krustojumā, Raņķa dambja un Uzvaras bulvāra krustojumā, Uzvaras bulvāra un Valguma ielas krustojumā.

Tāpat īslaicīgi ierobežojumi iespējami arī Akmens tilta un 11.novembra krastmalas krustojumā, Eksporta ielas un Muitas ielas krustojumā, Eksporta ielas un Elizabetes ielas krustojumā, Eksporta ielas Hanzas ielas krustojumā, Hanzas ielas un Pulkveža Brieža ielas krustojumā, Hanzas ielas un Skanstes ielas krustojumā, Skanstes ielas un Duntes ielas krustojumā, Duntes ielas un Laktas ielas krustojumā, Miera ielas un Klusās ielas krustojumā, kā arī Gaujas ielas posmā no Miera ielas līdz Vairoga tilta pārvadam un Viestura prospektā posmā no Tilta ielas līdz Mīlgrāvja ielai.

Ceturtdien, 29.janvārī, satiksmes ierobežojumi uz dažām minūtēm iespējami Ziemeļblāzmas ielā posmā no Baltāsbaznīcas ielas līdz Kāvu ielai.

Ceturtdien no pulksten 8.30 līdz pulksten 9.30 un no pulksten 15:00 līdz pulksten 18:00 uz dažām minūtēm satiksmes plūsma nepieciešamības gadījumā varētu tikt ierobežota Mūkusalas ielā posmā no Akmens tilta līdz Akmeņu ielai, Akmeņu ielā posmā no Mūkusalas ielas līdz Jelgavas ielai, Uzvaras bulvārī posmā no Valguma ielas līdz Akmens tiltam. Tādi paši ierobežojumi iespējami arī piektdien no pulksten 8.30 līdz pulksten 9.30 un no pulksten 15:00 līdz pulksten 17:00.

Vēl ceturtdien satiksmi varētu īslaicīgi ierobežot nobrauktuvē no Akmens tilta posmā no Akmens tilta līdz Kuģu ielai.

No trešdienas pulksten 22  līdz piektdienas pulksten 20 tiks ierobežota kravas transporta satiksme pilsētas centrā. Savukārt no trešdienas pulksten 22 līdz piektdienas pulksten 20 būs aizliegts atrasties Daugavas akvatorija posmā no Dzelzceļa līdz Vanšu tiltam. Tāpat Drošības policija informē, ka no 1.janvāra līdz 1.jūlijam katru dienu no pulksten 7 līdz pulksten 22 ir aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās Ojāra Vācieša ielā posmā no Altonovas ielas līdz F.Brīvzemnieka ielai un F.Brīvzemnieka ielā posmā no Ojāra Vācieša ielas līdz Vienības gatvei.

Plānotos satiksmes ierobežojumus var apskatīt arī šeit. Papildus informāciju par satiksmes kustības ierobežojumiem iedzīvotāji var iegūt pa tālruni 67208964.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!