Foto: AP/Scanpix

Ņemot vērā Beļģijas nacionālās drošības padomes lēmumu Briselē atstāt spēkā augstāko, ceturto terorisma trauksmes līmeni, Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidentūra, konsultējoties ar Ģenerālsekretariātu, nolēmusi atcelt nebūtiskās pirmdien paredzētās sanāksmes.

Netiek atcelta vienīgi Eirozonas dalībvalstu finanšu ministru apspriede, sporta, kultūras un jauniešu lietu ministru sanāksme, kā arī dažas amatpersonu tikšanās.

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons teica, ka ministrija šādos gadījumos neapmāca Latvijas amatpersonas, kā rīkoties, bet gan sniedz informāciju par to, kas jādara ceļotājiem. "Kas attiecas uz brīdinājumiem, esam saņēmuši zvanus uz mūsu diennakts tālruni ar jautājumiem par to, kur saņemt papildu informāciju," apliecināja ministrijas pārstāvis.

Viņš skaidroja, ka publiskiem pasākumiem Briselē noteikti ierobežojumi, skolas tiks slēgtas, taču ES institūciju darbs netiek ietekmēts. Avoti Eiropas Komisijā (EK) skaidroja, ka EK pirmdien strādās, bet tie, kas nevarēs ierasties darba vietā, varēs strādās attālināti. ES Parlamentam rīt darbs paredzēts otrā bāzes vietā - Francijas pilsētā Strasbūrā, nevis Briselē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!