Foto: LETA

Eiropas Savienības (ES) un Krievijas attiecību normalizācijas iespējas ir atkarīgas no Krievijas un tās tālākas rīcības Ukrainā, pirmdien ES Ārlietu padomes sanāksmē norādījis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Latvijas ārlietu ministrs uzsvēris, ka, veidojot attiecības ar Krieviju, svarīgi ir saglabāt vienotu un solidāru ES pieeju. Gadījumā, ja Minskas vienošanās netiks izpildīta, neesot pamata runāt arī par sankciju pārskatīšanu pret Krieviju.

Minskas vienošanās galvenie elementi sevī ietver Krievijas saistības pārtraukt separātistu apbruņošanu, izvest karaspēku un bruņojumu no Ukrainas teritorijas, kā arī veicināt Ukrainas kontroles nodrošināšanu pār tās robežu zem EDSO monitoringa, pirmdien izplatītajā paziņojumā atgādināja Ārlietu ministrija (ĀM).

Portāls "Delfi" jau vēstījis, ka ES ārlietu ministri atzinuši, ka, neraugoties uz ES augstās ārlietu pārstāves Federikas Mogerīni samiernieciskajiem ierosinājumiem, šobrīd nav pamata atcelt ekonomiskās sankcijas pret Krieviju.

Rinkēvičs arī vērsis uzmanību uz Krievijas īstenoto propagandu: "Latvija savas prezidentūras ES Padomē laikā arī nozaru padomēs aktīvi īstenos konkrētus pasākumus stratēģiskās komunikācijas jomā."

Jau ziņots, ka Eiropas ārlietu ministri sanāksmē Briselē šonedēļ diskutēs par vienotas Eiropas televīzijas izveidi. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!