Foto: LETA
Vienmēr esam skaidri teikuši, ka esam gatavi strādāt ar jebkuru ASV prezidenta administrāciju un Kongresu, ko ievēlēs ASV tauta, raidījumā "900 sekundes" teica ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Viņš uzsvēra, ka tad, kad būs zināmi ASV vēlēšanu rezultāti, Latvijas diplomātiem kopā ar Baltijas valstu diplomātiem būs daudz darba.

Rinkēvičs atgādināja, ka vēl jūlijā viens no kandidātiem – Republikāņu partijas pārstāvis Donalds Tramps – pauda viedokli, ka visām NATO dalībvalstīm jāmaksā tik, cik prasa NATO standarts. Un tas ir tas, uz ko Latvija gājusi kopš 2015. gada. "Šeit Latvijas valsts mājasdarbs jau pilda un pilda ļoti labi," teica Rinkēvičs.

Komentējot iespējamās izmaiņas ASV attiecībās ar Krieviju, Rinkēvičs norādīja, ka ir būtiska atšķirība starp to, kas tiek sarunāts vēlēšanu kampaņā, un reālo politiku. Ar jaunu administrāciju mums būs cieši kontakti un būs ļoti daudz jāstrādā ar Kongresu, skaidrojot drošības situāciju reģionā, teica ministrs.

"Es saprotu, ka cilvēki gaida rezultātus un ir satraukti, bet diplomātiem satraukumam nav ne laika, ne pamata," norādīja Rinkēvičs.

Viņaprāt, mums ir pamats satraukumam par drošību reģionā, ņemot vērā to, kas šeit notiek jau vairākus gadus, proti, ņemot vērā Krievijas pastiprināto militāro klātbūtni. Un galvenais darbs saskaņā ar ministra paust patlaban ir izdarīt visu, lai neatkarīgi no tā, kurš būs ASV prezidents vai kāds būs ASV kongress, ASV iesaiste šajā reģionā un saistības pret NATO nemainītos.

"Šobrīd, manuprāt, nevajadzētu ļauties panikai par to, kas būs, ja uzvarēs viens vai otrs kandidāts," norādīja ministrs un piebilda, ka, protams, diplomātiem tas nozīmē daudz vairāk darba. "Manuprāt, gluži uzreiz likties gar zemi un krist panikā nav nekāda pamata," teica Rinkēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!