Foto: LETA

Svētdien, 17. jūnijā, veselības ministre Anda Čakša (ZZS) izplatījusi medijiem apsveikumu, kurā sveic visus medicīnas nozares profesionāļus Medicīnas darbinieku dienā.

Apsveikumā Čakša ne tikai izceļ finansiālo palielinājumu veselības nozarei, bet arī pateicas visiem nozarē strādājošajiem.

"Paldies par katru reizi, kad, neļaujoties nogurumam vai vilšanās sajūtai, jūs apzināties, cik svarīgi ir tas, ko darāt, un godam paveicat savu pienākumu," piebilst Čakša,"šogad man ir daudz vieglāk, daudz drošāk jūs uzrunāt, jo veselības nozarē esam panākuši straujas pārmaiņas, teiktajiem vārdiem ir paliekošu darbu segums."

Kā apsveikumā norāda Čakša, "beidzot ir noticis patiess izrāviens, lai veselības aprūpe kļūtu tāda, kādu to vēlas gan pacienti, gan ārsti, medmāsas, citi nozarē strādājošie – pieejama, kvalitatīva, saprotama. Arī tāda, kas medicīnas darbiniekus spēj gandarīt ar viņu saņemto atalgojumu."

Veselības ministre apsveikumā izcēlusi šī gada veselības nozares budžeta palielinājumu par 194 miljoniem eiro, kas ir lielākais veselības nozares finansējuma pieaugums pēc Latvijas neatkarības atgūšanas. Tāpat viņa atzinīgi vērtē ārstniecības personu darba samaksas palielināšanu, jo no valsts budžeta tam piešķirti papildu 85 miljoni eiro, kas ir lielākais atalgojuma palielinājums valsts vēsturē.

Čakša apsveikumā arī mudinājusi veselības nozarē strādājošos nākt klajā ar saviem priekšlikumiem, kā īstenot gan pacientiem, gan pašiem medicīnas darbiniekiem nepieciešamos uzlabojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!