Foto: LETA

"Sajūta tāda, ka es esmu apliets mazliet ar dubļiem, ka partija ir aplieta mazliet ar dubļiem," Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" piektdien teica Nacionālās apvienības (NA) politiķis Jānis Dambis, kura saistību ar bijušā finanšu policista Roberta Dirnēna daudzus miljonus vērto nekustamo īpašumu atklājusi Latvijas Televīzija (LTV).

"Un man bija dubultsajūta nepatīkama, ka vienīgo reizi, kad esmu šeit [LTV ēkā Zaķusalā] bijis, ir 1991.gada janvāris. Es arī esmu īpašās brīvprātīgo kārtības sargu vienības biedrs, esmu aizsargājis šo te vietu, konkrēti, televīziju, lūk, mans žetona numurs," LTV teica Nacionālās apvienības politiķis VL-TB/LNNK Saulkrastu nodaļas vadītāja vietnieks Dambis.

Viņš uzsvēra, ka šobrīd viņam ir vienkāršāk apturēt darbību partijā vai aiziet no tās, lai partija neiegūtu negatīvu publicitāti. "Man nav vajadzīgs šāds skandāls un partijai vēl jo mazāk," sacīja Dambis.

Dambis atzina, ka pēc LTV raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" sižeta izlēmis atstāt arī savu biznesu nekustamo īpašumu jomā.

LTV atzīmē, ka Dambis ar Dirnēna ģimeni saistītajā nekustamo īpašumu shēmā iesaistīts un darbojies caur "Skulte Real Estate" - organizējis nekustamo īpašumu darījumus, šajās darbībās bijusi iesaistīta arī viņa sieva. LTV norāda, ka īstenotā shēma atgādina "naudas atmazgātāju" klasiku - īpašumi vairākkārt maina īpašnieku, līdz nonāk "īstajās rokās" - pie vajadzīgās ģimenes, šajā gadījumā - Dirnēniem.

NA politiķe Saeimas spīkere Ināra Mūrniece LTV raidījumā "Panorāma" pauda cerību uz "aktīvu esošā un nākamā finanšu ministru rīcību", lai ar LTV iepriekš atspoguļotajām nelikumībām cīnītos.

Deputāts Raivis Dzintars LTV sacīja, ka šobrīd NA ir aicinājusi apvienības ētikas komisiju ar situāciju iepazīties. "Tuvākajā laikā mēs noteikti nāksim ar kaut kādu slēdzienu un situācijas vērtējumu," atzina Dzintars.

Savukārt Dambja tiešais priekšnieks NA politiķis Jānis Dombrava, NA Vidzemes koordinators, LTV atzina, ka nebija zinājis par notiekošo.

"Skaidrs, ka tur ir nauda atmazgāta," LTV izteicās Dombrava, piebilstot, ka viņu pašu gan vairāk "interesēja šī saistība ar NA biedru, bet līdz šim man nav izveidojusies pārliecība, kāda ir bijusi viņa līdzatbildība, izņemot, ka viņš ir bijis līdzdalīgs nekustamā īpašuma pārdošanas darījumos".

Sākotnēji Dambis LTV interviju esot atteicis, vēsta "Panorāma", bet četras dienas pēc LTV sižeta viņš piekritis intervijai un ieradies LTV ēkā Zaķusalā.

Dambis apstiprinājis, ka nodarbojas ar nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un kā starpnieks - arī ar tirdzniecību, par to viņam esot līgums ar "Skulte Real Estate".

Dambis arī pazīstot Dirnēnu ģimeni, bet par viņu turības izcelsmi neesot jautājis. Turklāt, īpašumi neesot tik vērtīgi, kā raidījumā izskanējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!