Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija nesaskata ētikas pārkāpumu parlamentārieša Augusta Brigmaņa (ZZS) rīcībā, nosaucot savu kolēģi Artusu Kaimiņu (KPV LV) komisijas sēdē par idiotu.

Kaimiņš vērsās komisijā ar iesniegumu, lūdzot izvērtēt šo gadījumu. Viņš iesniedzis arī sevis filmēto video un 15. novembra Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdes stenogrammu, kurā starp abiem deputātiem raisījās asas diskusijas.

Toreiz komisijas sēdē tika diskutēts par sadarbības iespējām starp Satversmes aizsardzības biroju (SAB) un bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) zinātniskās izpētes komisijas pārstāvjiem SAB atbildībā esošo dokumentu izpētē.

Kaimiņš sēdē izteica pieļāvumu, ka arī Brigmanis varētu būt bijis saistīts ar VDK. Savukārt Brigmanis norādīja, ka saskaņā ar likumu neviens deputāts nevar būt saistīts ar VDK, un, reaģējot uz kolēģa izteikumiem, nosauca Kaimiņu par idiotu.

Vairākums komisijas deputātu balsojumā atturējās. Tāpat sēdē tika norādīts, ka Kaimiņš pirmais izteica apvainojumu Brigmanim.

Brigmanis uzsvēra, ka viņa vārds nav atrodams tā dēvētajos čekas maisos. Politiķis arī atzina, ka nelepojas ar savu rīcību komisijas sēdē, bet viņam to vajadzēja pateikt.

Savukārt Kaimiņš norādīja, ka tagad deputāti radījuši precedentu. Viņš arī pauda, ka Brigmanim piedod, taču neaizmirsīs šo gadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!