Foto: LETA

Saistībā ar otrdien pieņemto lēmumu Latvijai nepiedalīties "Expo Milano 2015" izstādē Itālijā, Milānā, valstij būs jārēķinās ar izmaksām teritorijas sakārtošanai un nepieciešamību samaksāt komandītsabiedrībai par jau padarītajiem darbiem, intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Rīta Panorāma" trešdien sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre norādīja, ka teritorijas sakārtošana kopumā varētu izmaksāt ap 200 000 eiro, savukārt jau iztērētais finansējums tiks izmantots pēc iespējas lietderīgāk, padarītos darbus izmantojot, piemēram, Latvijas simtgades svinībām. "Svarīgi ir tas, lai finansējumu, kas ir iztērēts, būtu iespējams lietderīgi izmantot," telefonsarunā sacīja ekonomikas ministre.

Reizniece-Ozola atzina, ka, pieņemot lēmumu izstādē nepiedalīties, tiek iegūti ir vairāk nekā trīs miljoni eiro, kurus var novirzīt citām svarīgākām lietām. Viņa norādīja, ka iztērētā nauda nav zemē nomesta, un "viss, kas ir izdarīts, radīts un apmaksāts, tiks novirzīts labākiem mērķiem," skaidroja Reizniece Ozola.

Jautāta par saņemto reakciju no Itālijas puses, viņa norādīja, ka patlaban jauna reakcija no izstādes norises valsts nav saņemta.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka valdība otrdien, 27.janvārī, atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) ierosinājumu pārtraukt Latvijas dalību starptautiskajā izstādē "Expo Milano 2015".

"Nav lietderīgi projektu turpināt," par EM secinājumiem iepriekš informēja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), skaidrojot, ka trīs mēnešu laikā nav iespējams sagatavot kvalitatīvu projektu. EM uzsvēra - ņemot vērā, ka līdz izstādes atklāšanai atlikuši trīs mēneši, nav iespējams sasniegt Latvijas dalības "Expo Milano 2015" mērķi tādā līmenī, kas pozitīvi veicinātu Latvijas atpazīstamību un nodrošinātu ieguldīto līdzekļu atdevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!