Foto: F64
Bijušais Latvijas Hipotēku un zemes bankas vadītājs Inesis Feifers uzskata, ka pašreizējā ekonomiskajā situācijā "daudzas demokrātiskās normas būtu jāierobežo", bet šī valdība būtu jāpārvērš par krīzes valdību.

Intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" Feiferis norāda: "Krīzē ir jāatmet viss liekais un atlikušie līdzekļi jākoncentrē drosmīgai un aktīvai rīcībai. Šajā gadījumā piekrītu, ka daudzas demokrātiskās normas būtu jāierobežo un jārīkojas noteikti, skaidri un ātri. Ir brīži, kad nav laika diskusijām".

"Šī valdība būtu jāpārvērš par krīzes valdību, kas varētu ātri, bez garām diskusijām pieņemt tos lēmumus, kādi valstij ir nepieciešami. Ja ministriju skaitu samazinātu līdz piecām vai sešām, panākt kompromisus un iegūt ātrumu lēmumu pieņemšanā būtu daudz vieglāk. Ir vajadzīga krīzes valdība ar šauru ministru loku un attiecīgām pilnvarām rīkoties," pauda Feiferis.

Pēc viņa domām, krīze ir labs laiks, lai īstenotu lietas, ko citos laikos nevar dabūt gatavas – "gan likumus pagrozīt, gan kārtību pamainīt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!